Izvor: Blic, 09.Avg.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajincima preti oduzimanje domaćinstva EURO2012

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini upozorio je danas Ukrajinu da zbog problema u izgradnji neophodne infrastrukture postoji mogućnost da joj bude oduzeta organizacija prvenstva Evrope 2012. godine.

Pored Ukrajine, domaćin šampionata Starog kontinenta trebalo bi da bude i Poljska koja je, kako je ocenio Platini, u dosadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toku realizacije zadataka prema visokim kriterijumima UEFA "nešto uspesnija".

"Nismo zadovoljni napretkom radova na izgradnji stadiona i prateće infrastrukture i ne isključujemo mogućnost da Ukrajina ne bude domaćin šampionata", poručio je Platini čije su pretnje izazvale reakcije u Nemačkoj koja je, nadajući se nepovoljnom ishodu događaja po Ukrajince, ponudila spremne stadione u Berlinu i Lajpcigu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.