Ukrajina se više nikada neće ponoviti

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajina se više nikada neće ponoviti"

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je da se utakmica poput one u Ukrajini više nikad neće ponoviti.

On je istakao je njegov tim jak i da je pokazao da može da se takmiči sa svima, pa i sa narednim rivalom Portugalom.

"To su utakmice koje se dese i siguran sam da se više nikad neće ponoviti. Izvukli smo dobre pouke. Još ćemo analizirati šta smo loše radili. Imamo veoma kvalitetne igrače. Ako smo na pravom nivou, možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se takmičimo sa svima, pa i sa Portugalom", rekao je Dmitrović novinarima.

Srbija je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrala nerešeno sa Portugalom u Lisabonu, a zatim je usledio debakl od Ukrajine sa 5:0 i pobeda nad Litvanijom.



"Mislim da je to najlošiji dan svih nas, jako loš dan Srbije i fantastičan dan Ukajine. Da je neki klub došao tada da gleda bilo kog Ukrajinca, završio bi posle naše utakmice u top, top klubu. I dan danas tvrdim da Ukrajina nema kvalitetniju ekipu od nas. Sve su dobro uradili, svaku mini grešku su iskoristili, svaki metar terena"
, kazao je Dmitrović.

Pročitajte još Ukrajina ponizila Srbiju – 5:0 u Lavovu!

Nakon tog debakla smenjen je selektor Mladen Krstajić. Dmitrović je naveo da ga je to iznenadilo.

"Jeste, zato što je to realno bio prvi poraz, ali težak. Ljudi u Savezu su procenili da je to najbolje za reprezentaciju. Svi mi smo bili fokusirani da damo maksimum za tim. Ko god da je selektor, nama je svejedno, bitno je da doprinesemo i damo sve što se od nas traži, da individualne kvalitete prinesemo kolektivu, da delujemo kompaktno kao celina. Svaki selektor ima svoje ideje, a mi ćemo dati maksimum da ispunimo zahteve", naveo je golman srpskog tima.

Reprezentaciji Srbije sledi utakmica protiv Portugala 7. septembra u Beogradu i potom tri dana kasnije gostovanje Luksemburgu.

Dmitrović je kazao da je najbitnije da Srbija bude na svom nivou.

"Najbitnije je da budemo na svom nivou, da se borimo. Publika se divi Portugalcima i Kristijanu Ronaldu, ali će sigurno navijati za nas. Narod zna koliko je ovo bitna utakmica i posle nje mnogo toga može da krene na bolje. Siguran sam u veliku podršku sa tribina", kazao je Marko Dmitrović.

Portugal ima dva boda iz dve utakmice, a Srbija četiri iz tri. Po rečima Dmitrovića, protivnik možda ima i veći pritisak pred naredni duel.

"Možda osećaju veći pritisak, ali su to ipak fudbaleri koji igraju u najvećim klubovima i nose se sa pritiskom svake nedelje, ne smeju da kiksnu. Tamo imaju više prostora da poprave nešto, ovde ima manje prostora za ispravljanje grešaka. Biće opreznija igra na početku. To su sve veliki igrači i pritisak ih neće poremetiti", rekao je on.

Dodao je da očekuje "sjajnu utakmicu" i imao je samo reči hvale za nacionalni tim Portugala.

"Znamo koliko donosi pobeda, kako njima, tako i nama. Ne očekujem toliko atraktivan fudbal, ali očekujem otvoreniju igru kako utakmica bude odmicala. Ko izgubi, drastično mu se smanjuje šansa za plasman. Mislim da je Portugal nikad jači, čak jači od one ekipe koja je osvojila Evropsko prvenstvo. Pokazali smo u Lisabonu da možemo da se merimo sa njima na njihovom terenu, zašto ne bismo mogli pred našom publikom? Treba da popravimo loše stvari iz Ukrajine i verujem u dobru utakmicu", rekao je Dmitrović.

Naveo je da ne želi da bude igrač utakmice, već da ostane neocenjen, a da napadači Srbije reše predstojeći meč.

"Najbitnije je da svako bude spreman i da maksimum jer je utakmica možda i presudna jer može da preokrene stanje u grupi. Spremamo se za sve moguće opcije i očekujemo tri boda", kazao je golman španskog Eibara i dodao da za Portugal nije potrebna posebna analiza jer se o tom timu i Kristijanu Ronaldu sve zna.

Samo prisustvo Ronalda u timu može, po njegovoj oceni, da ima i pozitivnu i negativnu stranu za tu reprezentaciju.

"To za Ronalda ima i pozitivnu i negativnu stranu. On je najopasniji, najkvalitetniji igrač Portugala. Kada vratim film, u Lisabonu je Portugal bio opasniji kada je izašao. Bili su raznovrsniji. Kada je on u špicu sve ide na njega, onda ga udvoje igrači i nekako je jednostavnije za braniti", rekao je Dmitrović.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u subotu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.