U Italiji fudbal se vraća 20. juna

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 22:03

U Italiji fudbal se vraća 20. juna

Fudbalsko prvenstvo Italije nastaviće se 20. juna potvrdio je ministar sporta Vinčenco Spadafora pošto je Naučni odbor vlade Italije dao odobrenje da se prvenstvo može nastaviti uz poseban medicinski protokol za povratak utakmicama. Italijanski Kup mogao bi i ranije da počne, a po rečima Spadafore to se može dogoditi i ranije 13. i 17. juna.
Doneta je odluka da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbal vraća na stadione Italije posle pauze duže od dva meseca zbog pandemije koronavirusa, a ministar sporta Vinčenco Spadafora je izjavio da će to biti 20. juna.
 
Fudbalska igra će se vratiti na terene Italije 20. juna jer je Naučno-tehnički komitet dao zeleno svetlo za nastavak Serije A, a ulogu u odluci su imale i analize i procene koje su stigle iz Fudbalskog saveza Italije, Asocijacije fudbalera i same Serije A.
Vinčenco Spadafora je rekao da se utakmice Kupa Italije mogu odigrati i ranije u terminima 13. i 17. juna. 
Međutim, još je nejasno kako će se i pod kojim uslovima odvijati utakmice, jer još uvek je na snazi Medicinski protokol za utakmice po kome je još uvek bažeće pravilo o karantinu od 14 dana za čitavu ekipu ukoliko se makar jedan igrač otkrije kao pozitivan na korona virus.
Do kraja Serije A ostalo je 12 kola, plus osam utakmica koje su odložene u 25. kolu.
Serija A je suspendovana od 9. marta kada je vlada Italije odredila karantin odredila karantin i obustavila sve sportske manifestacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.