Tumbaković: Nisam zadovoljan urađenim, ali...

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković: Nisam zadovoljan urađenim, ali...

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković pred utakmicu sa Rumunijom rekao je da njegova ekipa mora da se bori ako misli da ostvari što bolji rezultat.

„Svaka utakmica ima psihološko opterećenje, tako i ova, jer svaka utakmica ima cilj. Došli smo u situaciju da sjutrašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Mi ćemo se truditi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da držimo koncentraciju, što nismo imali u određenom dijelu meča u Beogradu. To je tranzicija, koja traje i koja će trajati, a zavisi i od igrača koji su u tom trenutku na terenu. Ovaj tim će da raste, to sam siguran...“, rekao je Tumbaković.

Ovo će biti četvrti put da reprezentacije Crne Gore i Rumunije odmere snage.

"Svaka utakmica sa Rumunijom je bila specifična. Prvu, u kvalifikacijama za SP 2018, odigrali smo korektno, bila je naša prva zajednička. Druga u Podgorici je bila najbolja do sada, ekipa nije dala šansu Rumuniji, pokazala je karakter, a opet smo dobili 1:0. U prethodnoj smo bili oslabljeni, a željeli smo pobedu, zadovoljili se remijem. Sada moramo da pobedimo, takvi su zahtevi. Pripremićemo ekipu, ne nešto posebno, jer mi uvek idemo na pobedu, a postavka će biti daleko ofanzivnija nego do sada“, rekao je selektor, a potom dodao:

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo... To je naš primarni zadatak – da se suprotstavimo Rumuniji i da nađemo neku satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije“.

Rumuni teoretski još imaju šansu za prvo mesto u grupi...

„Pretpostavljam da će u varijanti sa Marinom i Antonom, koji se vraćaju, pokušati da nas iznenade... O svemu vodimo računa, ali pokušaćemo da na osnovu našeg kvaliteta opredelimo način igre koji nama odgovara“.

Utakmica sa Srbijom i poraz u Beogradu ne bi smeli da ostave veliki trag...

„Kao što ne možeš da slaviš kad pobediš, tako i kad izgubiš ne možeš da tuguješ sedam dana. Vratili smo se u normalni trening, pripremu... Ako to nemamo, onda nemamo ni kvalitet...“

Iako je Crna Gora zabeležila drugi poraz od Srbije u roku od mesec dana, podrška Fudbalskog saveza Crne Gore i javnosti nije izostala...

"Prija podrška, ali i da je drugačije ne bih se obazirao. Ne plašim se nikad ničega, jer radim najbolje što mogu. Mi – moj stručni štab i ja - pokušavamo da radimo na najbolji mogući način, maksimalno profesionalno, ja bolje ne znam... Lepo je ako to neko prepozna. Međutim, ja nisam zadovoljan onim što smo uradili u prethodne tri godine, a razloga ima i u spoljnjim faktorima - povredama, odsustvu važnih igrača... Zbog toga je važno da sutra odgovorimo rezultatskom izazovu i da na terenu ostavimo dobar utisak“, zaključio je Tumbaković.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Krstajić: Mnogi su sumnjali, a mi smo prvi...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da maksimalno ozbiljno shvata utakmicu protiv Litvanije u Beogradu za overu prve pozicije u grupi C Lige nacija i dodao da je njegov tim potpuno zaslužio trenutnu situaciju..."Došli smo u poziciji da ono što smo zacrtali ostvarimo....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.