Tončev upoznat sa Florom: Igraju baltički fudbal

Izvor: Mondo, 18.Jun.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tončev upoznat sa Florom: Igraju "baltički" fudbal

"Mi ćemo svojim ofanzivnim stilom gledati da ostvarimo prednost u prvom meču", rekao je prvi čovek Radničkog posle žreba u Nionu.

Prošle godine Malta, sada Estonija!

Radnički iz Niša je na žrebu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope "spojen" sa estonskom Florom Talin, najtrofejnijim klubom u istoriji ove baltičke zemlje, a s obzirom na to da je na mestu šefa stručnog štaba ostao Nenad Lalatović - nadaju se makar istom uspehu kao lane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Tada su Nišlije stigle do drugog kola kvalifikacija, pobedile su Gziru i bile poražene od Makabija, a opreznost posle istorijski dobre sezone nije na odmet.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev podsetio je da je ovo drugi put u nizu da igraju evropska takmičenja, nakon pauze od čak 35 godina, a da je to njegovo davno dato obećanje navijačima koji će uživati na stadionu "Čair".

"Кlub iz Estonije igra kvalitetan fudbal i njihova je prednost što kod njih uveliko traje prvenstvo, dok mi uigravamo tim. Uprkos tome verujem u naš tim i da ćemo dati sve od sebe da prođemo u naredno kolo. Naš tim poseduje iskustvo iz prethodne sezone koje ćemo gledati da na najbolji način iskoristimo u duelima sa Florom. Ne potcenjujemo ih, ali smo svesni svog kvaliteta i iskustva svojih igrača od kojih su mnogi odigrali veliki broj evropskih mečeva", rekao je Tončev.

Nakon žreba u Nionu, kom je prisustvovao, Tončev je dao utiske o Flori za zvanični sajt.

"Estonski tim čine domaći igrači, uz jednog stranca i to iz Finske. Oni će igrati svoj 'baltički' fudbal, sa puno duela i skok igre, a mi ćemo svojim ofanzivnim stilom gledati da ostvarimo prednost u prvom meču, kako bismo rasterećenije otputovali u Talin".

Tončev je pozvao i navijače da podrže Radnički u Nišu već 11. jula, odnosno 18. jula na gostovanju u Estoniji. Već sutra će tim sa juga Srbije saznati i potencijalnog rivala u 2. kolu.

Žreb je zakazan za 14 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.