To nije liga, to je Barselonino dvorištance (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Mar.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To nije liga, to je Barselonino dvorištance (VIDEO)

Fijesta! Još jedan festival lepe igre, tri asistencije Lea Mesija

Španci imaju izraz fijesta, Katalonci imaju fudbalsku fijestu iz nedelje u nedelju, a španska Primera ima Drim tim koji je privatizovao ligu. Primera je postala Barselonino dvorište za igru. Kao u parkiću ili dvorištancu, šampion Evrope se iz meča u meč poigrava sa nedoraslim rivalima. Šampionska neizvesnost odavno ne postoji. Ne zato što Real ili Ateltiko ne mogu da ih sustignu, već zato što je Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << previše dobra za sve konkurente u domaćem takmičenju. Nova žrtva katalonskog orkestra je danas bio Hetafe.

Još jedan fudbalski festival na Kamp Nou je završen sa gotovo ruinskih 6:0 za Barselonu. Hetafe je bio nemi posmatrač katalonskih igrarija. I bez Luisa Suareza u prvoj postavi, šampion demonstrira silu nad protivnicima. Hetafe je još i dobro prošao. Čak je Barsa imala i promašen penal, a posle šestog gola je poslednjih pola sata meča odigrala kao pod ručnom. Hetafe je mogao da odahne od terora...

Barseloni je ovo 12 uzastopna pobeda u Primeri. Na putu ka 24. tituli ne može da je zaustavi niko i ništa. Na poslednja tri prvenstvena meča, Barselona je postigla 15 golova. Hetafe je već navikao da strada u Barseloni. Treći put u poslednje četiri sezone, Hetafe je na Kamp Nou primio šest golova.

Prvi strelac lige Luis Suarez je meč odgledao sa klupe i uživao u fudbalskom plesu Lea Mesija. Argentinac je bio centralna figura meča. Iako je prvi gol Barse bio delo Hetafeovog prvotimca Rodrigeza, sve što se kasnije dešavalo je bilo u znaku Mesija. Promašio je penal u 12. minutu, ali je do kraja poluvremena asistirao El Hadadiju i Nejmaru, da bi poluvreme zaključio divnim golom sa 20 metara. Na početku drugog dela igre je kompeltirao het-trik u asistencijama još jednim dodavanjem za Nejmara, a tačku na ubedljiv trijumf Barse je stavio Arda Turan golom makazicama. Do kraja je Enrike mogao da se opusti i pruži šansu drugopozivivcima poput Sampera, Vermalena i Bartre.

Mesi je drugi put u karijeri upisao tri asistencije na jednom meču, a prvi put je to uradio pred domaćom publikom. Do sada je upisao 22 gola u Primeri. Četiri manje od Suareza, a od danas je u „klubu 20“ i Nejmar. Ukupno je atomski triling dao 68 golova u šampionatu ove sezone. Poslednji put kada je jedan tim imao tri strelca sa preko 20 golova, bilo je to u Real Madridu za vreme napadačke linije Benzema - Ronaldo - Iguain u sezoni 2011/12. Njihove brojke će biti debelo nadmašene...

Barsa u sledećem kolu igra protiv Viljareala, a onda sledi El Klasiko na Kamp Nou u kojem se Real Madridu uopšte ne piše dobro ako Enrikeov tim nastavi sa ovakvim igrama. Barsa je bez poraza neverovatnih 37 uzastopnih mečeva u Primeri.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.