Suspendovan Nikon Jevtić zbog vređanja američke novinarke

Izvor: Blic, 22.Sep.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan Nikon Jevtić zbog vređanja američke novinarke

Fudbaler srpskog porekla Nikon "El Maestro" Jevtić suspendovan je iz kluba Viner Nojštat zbog rasizma, saopšilo je rukovodstvo austrijskog kluba, a prenosi AFP.

Iako se na klupskoj internet stranici ne može videti razlog niti detalji ovakve odluke, 18-godišnji Jevtić je navodno suspendovan jer je na Jutjubu objavio pesmu kojoj "jevrejskom *" naziva američku voditeljku Čelsi Hendler koja je nedavno iznela prilično negativan stav o Srbima. Taj video prilog je potom obrisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Jevtić je svojim sjajnim potezima koji su osvanuli na internetu, još kao klinac zaludeo fudbalsku planetu, ali se za sada nije nametnuo najvećim evropskim klubovima.

Posle bečke Austrije, karijeru je nastavio u omladinskim pogonima španske Valensije i Šalkea iz Gelzenkirhena pre nego što se vratio u austrijsku Bundesligu. U kadetsku fudbalu reprezentaciju Srbije bio je pozvan 2008. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.