Srbija u grupi sa Danskom, Francuskom i Engleskom

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u grupi sa Danskom, Francuskom i Engleskom

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) igraće u A grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Danske, Francuske i Engleske, odlučeno je žrebom u Beogradu.
Učesnici B grupe su Nemačka, Holandija, Češka i Rumunija.
Prvenstvo Evrope za kadete biće održano u Srbiji od 5. do 15. maja, a gradovi domaćini su Beograd, Novi Sad, Smederevo i Inđija.
Ceremonija žreba održana je u Skupštini Beograda, uz prisustvo delegacija svih osam reprezentacija učesnica. Žrebom je rukovodio prvi potpredsednik Komisije UEFA za omladinski i amaterski fudbal Džim Bojs, a raspored grupa odredio je selektor A reprezentacije Srbije Vladimir Petrović.
Po tri najbolje ekipe iz grupa 10. kontinentalnog prvenstva u Srbiji izboriće učešće na šampionatu sveta, koji će od 18. juna do 10. jula biti održan u Meksiku.
Mrkela: Cilj je polufinale
Direktor omladinskih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije Mitar Mrkela rekao je da je grupa na Evropskom prvenstvu za kadete teška, ali da naša selekcija ima snage da izbori plasman u polufinale.

Kad se izbori plasman na finalni turnir, gde je samo osam reprezentacija, onda nije moguće dobiti laku grupu. Ipak, naš cilj ostaje isti, a to je da uložimo maksimum napora i plasiramo se u polufinale – rekao je Mrkela.
Belodedić: Drago mi je da smo izbegli Srbiju
Direktor omladinskih selekcija u Fudbalskom savezu Rumunije, legendarni fiudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić, kaže „da grupa nije mogla da bude laka” i da je zadovoljan što nisu u grupi sa Srbijom.
Svaka grupa je podjednako teška, jer su svi rivali veoma kvalitetni. Mi smo zadovoljni što smo prvi put posle 10 godina izborili plasman i što ćemo biti na finalnom turniru – rekao je Belodedić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.