Smena na klupi Monaka: Anri preuzeo Kneževe

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena na klupi Monaka: Anri preuzeo Kneževe

Fudbalski klub Monako imenovao svog nekadašnjeg fudbalera za novog šefa stručnog štaba

Vicešampion Francuske otpustio je dosadašnjeg trenera Leonarda Žardima, koji je na klupi Kneževa proveo prethodne četiri sezone. Uzrok tome je jako loš start tekuće sezone, pa se Monako posle devet kola domaćeg šampionata nalazi u zoni ispadanja sa svega šest osvojenih bodova, a i u Ligi šampiona je ekipa i dalje bez >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bodova nakon dva poraza.

Žardima će na užarenoj klupi zameniti legendarni Tijeri Anri, koji je svoju impozantnu igračku karijeru započeo upravo u dresu kluba iz Monte Karla.

"Prvenstveno bih se zahvalio Fudbalskom klubu Monako jer mi je pružio šansu da treniram ovaj klub, što mi mnogo znači. Presrećan sam što sam se vratio ovde i radujem se novim izazovima. Jedva čekam da upoznam igrače i da počnemo sa radom", izjavio je novi strateg Kneževa.

Anri je u dresu Monaka proveo četiri i po sezone, pre nego što je polusezonu 1999. godine nastupao za Juventus. Posle loše epizode u Staroj dami, Francuz se preselio u Arsenal gde je proveo fantastičnih osam godina i postao legenda kluba. Iz redova Topdžija je prešao u Barselonu, sa kojom je uspeo da osvoji Ligu šampiona, da bi potom prešao u Njujork Red Buls gde je i završio igračku karijeru.

Monako je pretprošle sezone bio šampion Francuske ispred Pari Sen Žermena i igrao polufinale Lige šampiona, a Anri će imati težak zadatak da vrati ekipu na taj nivo.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.