Slana bara živi svoj fudbalski san

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slana bara živi svoj fudbalski san

Fudbaleri Proletera su za 67 godina od postanka ove sezone, ulaskom u Superligu, ispisali najlepšu stranicu klupske istorije.

Veliki entuzijazam, dugogodišnji naporan rad i porodična atmosfera učinili su da Novo Sad nakon pet i po decenija ponovo ima dva kluba u elitnom rangu takmičenja. Krun velikog rada i odricanja je plasman u Superligu, što je žitelje ovog dela Novog Sada učinilo neizmerno srećnim.

Predvodnik ovog kolektiva bio je veliki fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << entuzijasta Jovo Vujanović za čije ime se, pored Jove Ubiparipa koji je životni vek posvetio Proleteru, vezuje uspon kluba.Nažalost, Upiparip nije dočekao da vidi svoj Proleter u društvu Zvezde, Partizana, Vojvodine, Spartaka... Uz njih, tvorci novog, modernog Proletera su predsednik Stevan Buljić i direktor Goran Antić i veliki brij znanih i neznanih koji su uvek bili uz svoj klub.

Mnogo je onih koji su svojim činjenjm doprineli da se na Slanoj bari slavi plasman Proletera u Superligu, a za ovu priliku izvodijili smo njih četvoricu. Petar Ždero je od osnivanja uz klub, bio je i predsednik a sada veliki navijač. On nije mogao, ni hteo da sakrije suze kada je njegov omiljeni Proleter savladao Teleoptik i samo potvrdio plasman u elitni.

"Ponosan sam i radostan što je Proleter mukotrpnim radom i velikim odricanjima dosegao fudbalske visine. Disali su igrači zajedno sa stručnim štabom i agilnom upravom, na čelu sa Vujinovićem, Buljićem, Antićem, Berarom, jednim plućima i nakon deset godina stabilnog prvoligakog staža zasluženo ispisali najlepšu strancu u istoriju kluba. Nikako ne treba zaobići pokojnog Jovu Ubiparipa koji je mnogo učinio da Proleter bude to što danas jeste. Gledao sam sve utakmice na našem stadionu, išao sam na nekoliko gostovanj i smatram da je Proleter apsolutno zasluženo ušao u Superligu", presrećan je Ždero.

Najveći uspeh Proletera dočekao je na mestu sekretara stručnog štaba Vojvodine Dragomir Vukičević, koji je od svoje desete godine uz klub sa Slane bare, kao igrač, član stručnog štaba, navijač.

"Ono što nije uspelo sjajnoj generaciji od pre četiri godine sa trenerom Nenadom Lalatovićem ostvario je vrsni trener Nenad Vanić sa ovom ekipom. Spletom nepredviđenih okolnosti za dlaku nam je tada imakao viši rang", podseća tadašnji sekretar stručnog štaba Proletera.

"Kad god su mi obaveze dozvoljavale gledao sam utakmice Proletera, bodrio ekipu, pratio je i radovao se uspesima. Svaka čast i upravi koja je pravim potezima doprinela da Novosađani u narednoj sezoni imaju priliku da gledaju i uživaju u gradskom derbiju".

Jedan od navijača, ranije član rukovodstva je i Čedomir Stojanović. Kao predsednik Mesne zajednice Slana bara i sekretar kluba puno je doprineo da klub stasa za najviše domete.

"Uvek sam bio uz Proleter, poslednjih godina kao navijač.Odlično vođen Proleter je zaista ostvario istorijski uspeh. Presrećan sam što je klub na najbolji mogući način reprezentovao Slanu baru i Novi Sad. Još jednom se potvrdilo da se kvalitetnim radom može postići veliki uspeh.Veliko je zadovoljstvo biti deo ovog sjajnog sportskog kolektiva o kome se priča u fudbalskoj Srbiji", istakao je Stojanović.

I Milorad Bavarčić je redovan pratilac Proletera.

"Nisam uz klub od osnivanja, ali kada sam se doseliona Slanu baru redovno pratim zbivanja u Proleteru. Klub je iz godine u godinu, pametno vođen, rastao i na radost svih nas izrastao u Superligaša. Zaslužili su to momci trenera Vanića jer su zaista bili najbolji. Želim im da dugo godina igraju sa našim najboljim klubovima", poručio je Bavarčić.

Ovih dana Slana bara živi svoj fudbalski san, a na jesen kreće nova priča. superligaška nadmetanja sa najboljima iz cele Srbije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.