Sivić: Turnir u Kijevu pravi test pred nastavak kvalifikacija

Izvor: Press, 27.Maj.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sivić: Turnir u Kijevu pravi test pred nastavak kvalifikacija

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je danas da je turnir u Kijevu dobar test uoči presudnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
foto: tanjug.rs
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je danas da je turnir u Kijevu dobar test uoči presudnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Sivićevi izabranici okupili su se danas u Beogradu kako bi se spremili za turnir "Valeri Lobanovski", gde će pored Srbije igrati Ukrajina, Austrija i Izrael.
"Ove pripreme i nastup na turniru iskoristićemo da što bolje uigramo sastav, iako ne mogu da računam na 10 igraca, koji su priključeni A timu. Bez obzira na to, naši ciljevi su uvek isti, da igramo najbolje što možemo i punom snagom", rekao je Sivić na okupljanju.
Selektor je podsetio da među mladima ima dosta povratnika i debitanata, ali da je veoma kvalitetan sastav.
"Pred nama su dve jake međunarodne utakmice, koje treba da nam pokažu sa kakvim potencijalom raspolažemo. Naš cilj je da izborimo dobar rezultat i u dobrom raspoloženju dočekamo nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope", smatra Sivić.
Srbija i Austrija 31. maja igraju prvi polufinalni meč, dok su utakmice za prvo, odnosno treće mesto, na programu 2. juna.
Turnir "Valeri Lobanovski", koji se svake godine igra u Kijevu u čast najpoznatijeg ukrajinskog strucnjaka, biće poslednje okupljanje Sivićevog tima uoči septembra i nastavka kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
Do kraja kvalifikacija Srbiju očekuju dueli sa Italijom (2. septembar), Republikom Irskom (6. septembar i 7. oktobar) i Slovenijom (11. oktobar).
Mladi fudbaleri Srbije nalaze se na trećem mestu kvalifikacione grupe sa šest bodova manje od Italije, odnosno dva boda manje od Slovenije, ali i utakmicom manje u odnosu na dva rivala.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.