Izvor: JUGpress.com, 17.Okt.2019, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Šimi” ponovo na trenerskoj klupi Dubočice

LESKOVASC

Kad jedna fudbalska ekipa nema rezultata, po nepisanom fudbalskom zakonu, najčešće ceh plaća trener.

U njemu je najlakše naći krivca i promeniti ga sa užarene trenerske klupe, jer svakako je nemoguće da se promeni čitav igrački kadar.

Zbog toga nema neke posebne filozofije u tom delu.

I tako je juče sa kormila leskovačke Dubočice već otišao jedan trener, ovog puta Milan Đorđević sa svojim saradnicima a na njegovo mesto stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je poznato fudbalsko ime u fudbalskoj Srbiji, Dragan Stanković ,,Šimi”.

Ustvari ,,Šimi” se vraća u svoj fudbalski dom Dubočice u kojoj je proveo mnogo godina kao igrač i trener.

Kao igrač bio je beskompromisan borac, za koga nije bilo izgubljene lopte, tako da je znao da i srce ostavi na terenu. Dokazao se i kao fudbalski trener u nekoliko klubova u kojima je radio. Na trenersku klupu Dubočice dolazi u trenutku rezultatske krize i sa samo devet bodova na bodovnom kontu Dubočice.

– Dubočica je moji drugi dom, i nisam puno razmišljao kada je stigao poziv od strane kluba. Znam da klub sada predvodi Dejan Savić, jedan mladi čovek pun energije i želje da se Dubočica vrati na fudbalskoj mapi fudbalske Srbije tamo gde joj i mesto pripada, i dobrim delom zbog te činjenice prihvatio sam se pozivu da dođem u moj nekadašnji klub – rekao nam je u telefonskom razgovoru novi strateg leskovačke Dubočice, Dragan Stanković ,,Šimi”.

Ako se pogleda trenutni plasman ekipa na tabeli u opasnosti je više klubova kada je u pitanju opstanak u ligi ?

– Da, baš tako. Na srpskoligaškom fudbalskom ,,Istoku” u prvenstvenoj trci je više klubova sa uglednom reputacijom od kojih svaki ima svoje ambicije. Neko u borbi za sam vrh tabele, a mnogo je više ekipa koje će brinuti za svoj srpskoligaški status. Prema tome čeka nas vraški težak posao u narednom periodu. Do kraja jesenje sezone ima još šest prvenstvenih kola da se odigra, a mi ćemo u svaki meč ulaziti sa željom da izborimo najpovoljniji rezultat za nas.

U nedelju vas čeka neugodno i teško gostovanje na niškom Bubnju ekipi Car Konstantina kojoj, baš, ne cvetaju ruže u dosadašnjem delu prvenstva ?

– Bez obzira na sve to, naš nedeljni protivnik i sportski prijatelj igra veoma dobro na svom bunjištu. Verujem da će naši igrači imati poseban motiv u nedeljnom meču, jer utakmice ,,carića” gleda probirljiva publika koja se razume u fudbal. Mislim da smo dovoljno kadri da se na pravi način suprostavimo našem domaćinu, a u to me uveravaju i sami igrači koji su spremni i željni da daju sve od sebe kako bi došli do rezultata koji odgovaraju imenu i renomeu Dubočice – rekao nam je prvi stručnjak leskovačkog srskoligaša Dubočice, Dragan Stanković ,,Šimi”, koji će po prvi put imati u ekipi svog sina Zvonimira,a da mu je u svih predhodnih godina igrao za suparničku ekipu, što je, svakako, fudbalski raritet.

Inače, prvi pomoćnik ,,Šimiju” biće Miloš Petrović, koji je ponikao i igrao za Vlasinu a nosio je dres i Moravca Orion iz Mrštana. Za rad sa golmanima imenovan je Novica Jovanović ,,Nota”.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.