Serija B kreće bez tri bankrotirana kluba

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija B kreće bez tri bankrotirana kluba

Nakon mnogo peripetija i problema, Fudbalski savez Italije odlučio druga liga bude skraćena sa 22 na 19 učesnika.

Italijanska Serija B u sezoni 2018/19 brojaće samo 19 ekipa.

Nakon što su Bari, Ćezena i Avelino proglasili bankrot, njihova tri mesta ostaće upražnjena, što je potvrdio i Fudbalski savez Italije.

Prethodno, u Savezu je postojala ideja da se liga skrati sa 22 na 20 klubova, ali se od toga odustalo. Nakon što pomenuta tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kluba nisu uspela da izbegnu najgori scenario, čelnici saveza bili su primorani da donesu ovakvu odluku.

Nakon mnogo odgađanja i peripetija, odlučeno je da u ponedeljak u Milanu bude održan žreb takmičarskih brojeva, a u bubnju će se naći samo 19 timova.

Ipak, postoji mogućnost da dođe do promene ove odluke, s obzirom na to da su Ternana, Pro Verćeli, Novara i Virtus Entela (prošle godine ispali iz Serije B), kao i Katanija i Sijena (igrali u baražu za plasman u Seriju B), poslali zahteve da zamene klubove koji su bankrotirali.

Ukoliko pojedini zahtevi budu prihvaćeni, to bi moglo da donese odgodu starta prvenstva, zakazanog za 24. avgust.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.