Selektore, kažite zašto nema Ninkovića

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektore, kažite zašto nema Ninkovića

Mladen Dodić kaže da Partizanov krilni napadač „mora da se dokazuje više od drugih“, ali je ključno pitanje stoji li iza odluke o njegovom nepozivanju Savo Milošević

Pelcer nelogičnosti u Fudbalskom savezu Srbije kao da se prenosi s funkcije na funkciju. Poput grešaka koje su pravili Siniša Mihajlović i Dik Advokat tvrdoglavno ignorišući ponajbolje igrače na svojim pozicijama - prvi Nemanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Matića, a drugi Adema Ljajića i Nevena Subotića - počeo je i Mladen Dodić mandat na klupi mlade reprezentacije, odlukom da pod zastavu ne pozove Nikolu Ninkovića.

Naravno, pravo selektora je da bira i odgovara za poteze koje vuče, polemisaće fudbalski stručnjaci oko toga ima li u Partizanovom krilnom vezisti i novoproklamovanom polušpicu kvaliteta za tim koji će na leto u Češkoj jurišati ka medalji, ali ključno pitanje nije da li momak koji je do skora nosio nadimak nestašni deško ovdašnjeg fudbala zaslužuje poziv, nego da li Mladen Dodić ima hrabrosti da ga pozove. Jer, iznad Dodića stoji Savo Milošević, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, ujedno i direktor svih reprezentativnih selekcija, koji je jesenas dobio šira ovlašćenja i praktično je drugi čovek Saveza, odmah iza Tomislava Karadžića. Isti čovek koji je pre dve i po godine, posle skandaloznog Ninkovićevog ponašanja u Kruševcu, očevici kažu, urlao na mladog vezistu:

Nećeš više igrati za reprezentaciju“.

Da li u tim rečima, izgovorenim vruće glave, krije odgovor na pitanje zašto nema Ninkovića u reprezentaciji u kojoj bi, na osnovu onoga što pruža ovog proleća, moglo da bude mesta? Da je Savo Milošević ili bilo ko drugi iz FSS posegao za Nikolinim ispadima, pa mu na taj iz revanša sa Englezima, nakalemili i onaj kad se u dresu omladinske reprezentacije svađao sa Aleksandrom Mitrovićem ko će da izvede penal, a kasnije ućutkavao publiku na Karađorđu, da su podsetili na čuda koja je pravio u Partizanu (ima toga, o-ho-ho) i saopštili: „znate šta ljudi, ovakav nam nije potreban“, niko im ne bi „a“ rekao.

Ovako, objašnjenje Mladena Dodića, o izostanku Nikole Ninkovića, zvuči kako bajka u koju više ni deca ne veruju.

Ninković mora da se dokazuje više od drugih, a u aprilu i maju ima vremena da mi dokaže da sam pogrešio što ga sad nisam zvao“, rekao je Dodić.

Po onome što selektor priča, popularni Džigi bi trebalo da daje po dva, tri gola na svakoj utakimici, da „leti“ terenom, namešta u svakom napadu saigračima šanse... Ako bude takav, onda Partizanu nije potreban trener, a ni našoj mladoj reprezentaciji selektor, jer će u tom slučaju Ninković da rešava utakmice kao Ronaldo i(li) Mesi.

Samo, ostala bi i onda dilema: da li bi mu Savo Milošević oprostio grehove i da li je spreman da pređe preko svog ponosa i vrati u reprezentaciju momka koji je u doba sazrevanja pravio greške slične kao nekadašnji reprezentativac?

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.