Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sautgejt na klupi Engleske do 2020. godine

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je da će selektor reprezentacije u naredne četiri godine biti dosadašnji vršliac dužnosti, Garet Sautgejt.

"Izuzetno sam ponosan što sam postao selektor Englekse. Svjestan sam da je dobiti posao jedna stvar, a sada želim uspješno da odradim taj posao. Odlučan sam da dam sve što imam ovoj zemlji, reprezentaciji. Nadam se da će ljudi uživati da gledaju naš razvoj kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igru", rekao je Sautgejt.

Sautgejt je od septembra i ostavke Sema Alardajsa obavljao funkciju privremenog selektora Engleske. On je na prethodne četiri utakmice reprezentacije ostvario pobjede protiv Malte i Škotske, dok je remizirao protiv Slovenije i Španije.

Kako pišu engleski mediji, Sautgejtov ugovor trajaće do završetka Evropskog prvenstva 2020. godine, a navodno će zarađivati oko dva miliona funti godišnje.

Izvršni direktor FA Martin Glen rekao je da se Sautgejt dobro pokazao u prethodnom periodu.

"Pokazao se jako dobro tokom prethodne četiri utakmice, a i impresionirao nas je tokom intervjua za ovaj posao. Zaslužio ga je. On je sjajan ambasador onoga za šta se zalaže FA, odličan je taktičar i lider, ali je prije svega pobjednik i to je ono što je potrebno za ovaj posao", rekao je Glen.

Sautgejt (46) je od 2006. do 2009. godine trenirao Midlsbro, a bio je i selektor reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine od 2013. do septembra ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.