Sanjate da budete fudbalski skaut? EVO PRILIKE!

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanjate da budete fudbalski skaut? EVO PRILIKE!

Radnik iz Surdulice na originalan način rešio da pojača službu za pronalaženje igrača.

Kada je pre tri godine seo u predsedničku fotelju Radnika iz Surdulice, Stanislav Tončev je najavio da će se okrenuti mladim snagama.

Kao najmlađi rukovodilac nekog superligaša bio je okružen najmlađim sportskim direktorom, Darkom Gašićem i najmlađim trenerom u ligi, Milošem Veselinovićem koji je u međuvremenu napustio klub (trenutno asistent Vladimiru Iviću u Makabiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz Tel Aviva).

Da su u klubu zadržali iste principe potvrđuje najnovija vest koja stiže iz Surdulice - konkurs za skaute!

U Radniku su rešili da na originalan način pronađu ljude koji će biti angažovani na pronalaženju talentovanih fudbalera.

"Smatram da Radnik ne bi trebalo da bude prepoznatljiv samo po tome da igrači odlaze odavde u bolje i veće klubove, već i da žele da ostanu u Surdulici što duže", izjavio je nedavno Darko Gašić.

Već više od 100 prijava

Tokom samo jednog dana, na mejl adresu Srđana Savića stiglo je više od 100 prijava!

A, evo i šta je o pomenutom konkursu za MONDO ispričao šef skauting službe Surduličana, Srđan Savić.

"Trudimo se da budemo drugačiji i originalni i, pre svega, da pružimo šansu svakome ko je zaslužuje. Što se tiče samog oglasa, ideja nam je da pružimo šansu talentovanim mladim ljudima koji imaju fudbalskog znanja i ono što je potrebno za ovaj posao, a nisu do sada imali prilike za dokazivanjem. Smatramo da sigurno postoje ljudi koji imaju talenta za posao skauta, ali jednostavno nemaju priliku da se dokažu. I mi želimo da nađemo takve ljude", objasnio je Savić.

Ovaj poziv sigurno će privući brojne bivše i aktivne fudbalere, ali je i prilika za one koji vole fudbal iako ga nisu trenirali.

"Ideja nam je da se pre svega jave sadašnji ili bivši fudbaleri iz nižih rangova takmičenja koji sebe vide u ovom poslu i koji žele da ostanu u fudbalu. Svi oni koji smatraju da poznaju prilike u našem fudbalu i svi oni koji aktivno prate ne samo najviši rang takmičenja, već i niže rangove. Naravno, želja nam je da se na oglas jave i svi ostali koji smatraju da je ovo posao za njih i da poznaju dovoljno fudbalsku igru, bez obzira da li su se aktivno bavili fudbalom. Spremni smo da pružimo šansu svima koji pokažu da zasita razumeju fudbal kao igru, da znaju da prepoznaju vrline i mane kod igrača, svima koji pasionirano vole i prate fudbal i koji pokažu da imaju ozbiljne ambicije da se bave ovim poslom".

Za kraj, Savić se vratio na poentu priče - šansa mladima.

"Lično smatram da nekada najbolje ljude za neki posao možemo naći tamo gde najmanje očekujemo, samo im treba pružiti šansu i zato smo se odlučili za ovaj korak. Danas svi pričaju o pružanju šanse mladm talentovanim ljudima u Srbiji, ali nažalost to često ostane samo priča. Mi želimo da preduzmemo jedan ozbiljan korak ka tome da zaista i pružimo šansu talentovanim ljudima da se dokažu na najozbiljnijem nivou u fudbalu u Srbiji. I ko zna možda baš kroz ovu inicijativu otkrijemo nekog novog i u budućnosti uspešnog sportskog radnika. Iskreno se nadam tome", priželjkuje šef skauting službe Radnika.

Svi mi volimo da budemo "selektori" i "treneri" dok gledamo utakmice, pa evo odlične prilike za one koji veruju da imaju dar da pronađu talenat da to i realizuju...

Za početak volonterski, a onda - ko zna!

"Prethodno radno iskustvo na sličnoj poziciji nije potrebno. One koji se najbolje pokažu tokom volonterskog rada očekuje stalni radni odnos. Sve prijave mogu da se vrše preko šefa skauting službe Srđana Savića na mejl: savicscouting@gmail.com", navodi se u saopštenju Surduličana.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.