Sada i Poketino zna: Pevci osramotili Liverpul!

Izvor: Mondo, 22.Okt.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada i Poketino zna: "Pevci" osramotili Liverpul!

Totenhem fudbalski ponizio Liverpul u Londonu i izjednačio se sa Mančester junajtedom na drugom mestu. Prva pobeda Poketina protiv "redsa".

Totenhem ne odustaje od titule!

"Pevci" su u devetom kolu Premijer lige deklasirali Liverpul na Vembiliju 4:1 (3:1) i sa tri boda izjednačili se na drugom mestu sa Mančester junajtedom.

Siti i dalje ima pet bodova prednosti...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Ali, tim Maurisija Poketina igra odlično i snagu je demonstrirao protiv ekipe Jirgena Klopa, koja je ove nedelje izgubila i poslednju nadu da može da se uključi u borbu za vrh.

"Redsi" već posle devet odigranih utakmica u šampionatu nemaju čemu da se nadaju. Titula se ni ove godine, verovatno, neće slaviti na "Enfildu". Liverpul ima svega 13 bodova i predstoji mu velika borba da se do kraja šampionata domogne barem Lige šampiona i Evrope.

Krhka odbrana petostrukog prvaka Evrope dva puta je pucala već do 14. minuta. Hari Kejn nije imao milosti, a sve je podsećalo na 9. septembar i poniženje u Mančesteru (5:0).

Najbolji igrač Totenhema iskoristio je prisustvo Dejana Lovrena, čiji je zadatak bio da sačuva Kejna u tom četvrtom minutu. Hrvat je sve vreme gledao u leđa ubojitom napadaču, a na kraju je pogledom i ispratio put lopte u mrežu.

 Desetak minuta kasnije Vembli je opet proključao.

Kejn je iz kontre ubacio loptu u sredinu, a Son Heung-Min iz prve je prosledio u gol. Simon Minjole, kao i kod prethodnog gola, kada mu je malo falilo da obrani, nije mogao da spreči novi pogodak domaćina.

Mohamed Salah je u 24. minutu iskoristio svoju brzinu i između dvojice igrača uspeo da primiri idealan pas sa centra i da odmerenim udarcem iskosa sa desne strane smanji prednost Totenhema.

Nije Liverpul napadački bio loš, koliko je kroz odbranu duvalo sa svih strana. I ko zna kako bi se odvijao dalji tok utakmice, da "pevci" u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena nisu ponovo stekli dva gola prednosti.

Pre nego što je Žoel Matip intervenisao glavom, linijski sudija je propsutio da dosudi ofsajd fudbalerima Totenhema. Lopta je pala pravo na nogu Bamideleu Dele Aliju, koji s ivice kaznenog prostora šalje nedodbranjiv udarac u mrežu - 3:1.

Sve je bilo rešeno u 56!

Sada je i Minjole pogrešio, ali i ostali defanzivci Liverpula, koji su dopustili da se Kejn dočepa lopte u šesnaestercu i da joj pronađe put do gola.

Liverpul je poražen posle četiri utakmice, a Poketino je prvi put pobedio slavni klub sa Enfilda i više nema nijednog u Premijer ligi kojem nije uzeo skalp.

Totenhem je sam utakmica bez poraza, a trijumf protiv "redsa" im je bio četvrti u nizu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.