SPORT POBEDIO MRŽNJU I RAT: Amerikanac najpopularniji fudbaler u Avganistanu

Izvor: Kurir, 12.Feb.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORT POBEDIO MRŽNJU I RAT: Amerikanac najpopularniji fudbaler u Avganistanu

Nik Puglieze iz Ročestera je igrom sudbine, potpuno neplanirano, postao prvi Amerikanac koji igra profesionalni fudbal u Avganistanu

KABUL - Sport ruši sve granice, a posebno fudbal koji nosi epitet najvažnije sporedne stvari na svetu.

"Bubamara" ima moć da spaja ljude, ruši predrasude i donosi pomirenje. To dokazuje i primer Nika Pugliezea >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Ročestera koji je igrom sudbine, potpuno neplanirano, postao prvi Amerikanac koji igra profesionalni fudbal u Avganistanu.

Nikova fudbalska priča počela je na koledžu, ali on nikada nije verovao da će to biti njegov posao. On se po završetku školovanja posvetio telekomunikacijama i tako je stigao u Avganistan.

"Fudbal mi je u koledžu bio hobi, način da provedem vreme sa prijateljima. Nisam očekivao da ću ga ikada profesionalno igrati", rekao je 23-godišnji Nik.

Niku je u Kabulu bilo dozvoljeno da obilazi samo “bezbedna” mesta, a u takvoj situaciji fudbal je bio njegov spas.

"Firma je imala ekipu, fudbal je bio prilika da se povežem sa ljudima, da se uklopim. Ponovo sam počeo da dajem golove, osećaj je bio sjajan", dodao je on.

Međutim mladi Amerikanac je veoma brzo prevazišao okvire svog preduzeća. Njegov prijatelj ga je upoznao sa trenerom ekipe FK Ferozi, koja se takmiči u avganistanskoj Premijer ligi, a nedugo zatim Nik dobija ponudu da potpiše profesionalni ugovor. On je morao da bira – fudbal ili telekomunikacije.

"Kada su mi saopštili da moram da biram, pomislio sam da mi je ovo jedinstvena prilika", rekao je Nik.

Nik je pristao na ponudu, potpisao ugovor vredan 300 dolara mesečno i iznajmio stan u stambenom delu grada. On je tako postao prvi Amerikanac koji je ikada zaigrao u prvenstvu Avganistana.

Pogledajte zanimljivu priču o Niku Pugliezeu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.