Rumuniji kazna zbog podrške Mladiću

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jun.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuniji kazna zbog podrške Mladiću

Rumunija je suočena sa sankcijama Evropske fudbalske unije (UEFA), jer su njeni navijači provocirali protivnike iz Bosne i Hercegovine, transparentom na kome je bio slogan podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću.
UEFA je otvorila disciplinski postupak pošto su rumunski navijači pokazali slogan „Sloboda za Mladića”, na utakmici kvalifikacija za EP 2012. godine, prošlog petka u Bukureštu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Ranije tog dana, u Hagu je počelo suđenje komandantu vojske bosanskih Srba za genocid. Pravila UEFA zabranjuju da se sportski događaji koriste u nesportske svrhe.
Rumunija je pobedila BiH sa 3:0, a obe reprezentacije suočene su sa optužbama UEFA, jer su navijači ubacivali predmete u teren. Saslušanje Disciplinske komisije UEFA održaće se 16. juna.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.