Regionalna liga bi podigla kvalitet fudbala

Izvor: Blic, 24.Avg.2010, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna liga bi podigla kvalitet fudbala

Formiranje fudbalske regionalne lige bi bez sumnje podiglo kvalitet fudbala na ovim prostorima ali bi, s druge strane, predstavljalo rizik zbog bezbedonosnih problema.

Ukoliko bi se procenilo da se ti problemi mogu prevazići trebalo bi zatražiti od UEFA da odredi kriterijume vezane za članstvo u ovom takmičenju ali i odgovori na pitanje mogu li najbolji klubovi u ovoj regionalnoj ligi dobiti prolaz u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ligu Šampiona i Ligu Evrope.

Kriterijumi za izbor učesnika u regionalnoj ligi trebalo bi da budu uspesi ekipa u evropskim takmičenjima, kao i rezultati reprezentacija na šampionatima sveta i Starog kontinenta, a timovi iz Hrvatske bi, po mom mišljenju, u tom pogledu morali da budu u prednosti.

Za fudbal u regionu bi , bez sumnje, bilo dobro ukoliko bi se realizovala ideja da Hrvatska , Srbija i BiH zajednički organizuju Prvenstvo Evrope. To bi nacionalnim savezima ovih država pomoglo da značajno poprave infrastrukturu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.