Prvi fudbalski duel Crne Gore i Srbije

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi fudbalski duel Crne Gore i Srbije

Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi posle razlaza dve države 2006. godine, odigraće se večeras u Podgorici od 20.45.
19.55 - Crnogorska policija blokirala je delove oko Gradskog stadiona, kako bi duel između Crne Gore i Srbije protekao bez i najmanjeg incidenta.
U prostor oko stadiona može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se ući samo sa ulaznicom, a svi kafići i restorani u tom delu grada su zatvoreni.
19.40 – Poznat je sastav Srbije: Dmitrović, Rodić, Veljković, Milenković, Rukavina, Lukić, Maksimović, Tadić, Gaćinović, Živković, Mitrović.

19.30 – Navijači su krenuli ka stadionu, uz pesmu i baklje...

Srpski fudbaleri na ovaj način zatvaraju krug jer su u poslednje dve decenije igrali i protiv Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Albanije...

Sada je vreme za meč protiv Crnogoraca, selekcije koja, sem selektora Ljubiše Tumbakovića, ima "pola tima" iz Srbije – Filip Stojković, Mirko Ivanić, Adam Marušić, Marko Simić...
"Utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija od drugih, suvišno je pričati o tome, moja porodica sa očeve strane živi u Crnoj Gori. Za mene je specifično jer ovde često dolazim, rođen sam u Bosni, živim u Vojvodini. Takođe, u Beogradu ima dosta Crnogoraca, imaju stanove. Treba da bude sportski, veliki spektakl u regionu, igraju dve bratske zemlje i ne razmišljam o utakmici kao utakmici visokog rizika, to je suludo", izjavio je selektor Srbije Mladen Krstajić na poslednjoj konferenciji za medije u Podgorici.
I Tumbaković je rekao je da utakmicu protiv Srbije doživljava kao bratsku, ali i da će hteti da pobedi zemlju u kojoj je rođen.
"Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo žželeli da se dogodi, to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali, s druge strane, prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali u okviru sportskih granica", izjavio je Tumbaković.
Utakmica između Crne Gore i Srbije u trećem kolu Lige nacija igra se od 20.45.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KURIR U PODGORICI: Evo kako se navijači Crne Gore pripremaju za istorijski meč protiv Srbije! Sa ovog mesta će krenuti korteo ka stadionu! (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 11.Okt.2018

Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi posle razlaza dve države 2006. godine, odigraće se večeras od 20.45 u Podgorici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.