Premijer liga odobrila prodaju Čelsija

Izvor: Beta, 24.Maj.2022, 20:48

Premijer liga odobrila prodaju Čelsija

Premijer liga odobrila je danas konzorcijumu koji predvodi američki milijarder Tod Boli da preuzme fudbalski klub Čelsi.Ovaj konzorcijum dao je ponudu od 4,25 milijardi funti za kupovinu londonskog kluba.Prodaju Čelsija treba još da odobri i britanska vlada. Kako je ranije danas preneo Skaj sport, britanske vlasti dobile su pravne garancije da vlasnik Čelsija Roman Abramovič neće imati koristi od prodaje kluba, što znači da mogu da odobre posao vredan 4,25 milijarde funti.Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada, dodaje se.Osim u Velikoj Britaniji, Abramoviču su uvedene sankcije Evropske unije, a pošto ima portugalski pasoš, prodaju su odobrile i portugalske vlasti.Abramovič će posle 19 godina prestati da bude vlasnik Čelsija, koji je za to vreme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premijer lige i dve Lige šampiona.On je morao da proda klub zbog navodnih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini. Abramović je nekoliko dana pošto je počeo rat, 24. februara, oglasio klub na prodaju. On je bio deo delegacije koja je učestvovala u mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine.Britanska vlada uvela mu je sankcije 10. marta, ali je dala Čelsiju specijalnu dozvolu za rad, koja ističe 31. maja.Američki milijarder Tod Boli je ...
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer liga odobrila prodaju Čelsija

Izvor: Danas, 24.Maj.2022

Premijer liga odobrila je danas konzorcijumu koji predvodi američki milijarder Tod Boli da preuzme fudbalski klub Čelsi.

Nastavak na Danas...

Britanska vlada odobrila prodaju Čelsija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2022, 09:26

Britanska vlada odobrila je konzorcijumu koji predvodi američki milijarder Tod Boli da kupi fudbalski klub Čelsi, saopšteno je danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.