Pogledajte srpskog majstora fristajl fudbala (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Dec.2013, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte srpskog majstora fristajl fudbala (VIDEO)

Fristajl fudbal je tek ugledao svetlo dana u Srbiji, dok je i u svetu relativno nov sport, s obzirom da se masovno praktikuje od 2000, a prva takmičenja su počela da se održavaju od 2006.
Da bi ovaj zanimljiv sport postao popularan u našoj zemlji, potrebna je promocija, koju je na najbolji način napravio 18-godišnji Nikola Milošević “Đota”.
Ovaj Smederevac je snimio spot u kome pokazuje sve čari fristajl fudbala, ujedno i svoje majstorije sa loptom i nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se da će imati prilike da predstavlja Srbiju na nekom od najznačajnijih turnira u ovom sportu.
Fristajl fudbal se sastoji u pokazivanju trikova i veština fudbalskom loptom koristeći bilo koji deo tela od onih koji su dozvoljeni i u pravom fudbalu.
Igrači koji se smatraju pionirima fristajlfudbala su: Garinča, Maradona, Ronaldinjo, Kristijano Ronaldo, Nejmar, Ibrahović, koji su svojevremeno koristili i koriste trikove koji se danas boduju na takmičenjima u fristajl fudbalu.
Legende ovog sporta su Englezi Džon Farnvort i Endru Henderson, Poljaci Šimon Skalski “Šimo” i Pavel Skora, Italijan Ginter Ćeli
Aktuelni svetski prvak je pomenuti Endru Henderson, a sigurni smo da će i “Đota” ukoliko nastavi naporno da trenira u dogledno vreme postati deo svetskog krema fristajl fudbala.

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.