Izvor: RTS, 03.Dec.2022, 13:21

Podeljena osećanja pred meč odluke. Srce, ipak, uz orlove

U Švajacarskoj reprezentaciji igra mnogo fudbalera sa prostora nekadašnje Jugoslavije. U mlađim selekcijama treniraju i Srbi koji, kažu - žude za tim da jednog dana zaigraju i za srpske timove i našu nacionalnu selekciju. Jedan od njih je i Džejmi Rašić koji je rođen i živi u Švajcarskoj.
Prošao je sve mlađe selekcije u Švajcarskoj, sada svoju šansu u nastavku fudbalske karijere vidi u Srbiji. Majka mu je rodom iz Vranja, otac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Loznice. Dvadesetogodišnji Džejmi Rašić zimsku pauzu koristi da trenira i da se usavršava u Leskovcu. Radna navika i etika iz Švajcarske ga ne nepuštaju, individualni treninzi, kaže, izuzetno su važni.

„Treba da se radi dodatno, pored treninga u klubu da bi se napredovalo i došlo do profesionalnog nivoa", ističe fudbaler Džejmi Rašić.

Džejmi igra na poziciji - krila i dobro barata loptom. U srpskoj reprezentaciji ima svoje idole baš kao i u Švajcarskoj.

„Vlahovića i Kostića, a iz Švajcarskog tima imam druga Ardan Jašarija, pozvan je tamo", dodaje on.

Boravak u Leskovcu nije mogao da prođe a da ne poseti novi stadion pravu fudbalsku lepoticu koja će uskoro biti završena u gradu na Veternici. Razgovori o utakmici između Srbije i Švajcarske su neizbežni.

Džejmi misli da imamo kvalitetniju ekipu ali da sigurno neće biti lako.

Fudbalski zaljubljenik iz Velike Kopašnice Slobodan Stamenković, ističe da ima mnogo naših zemljaka u Švajcarskoj koji planiraju da se vrate i da svoje penzionerske dane provedu u Srbiji. Njihova deca i unuci koji igraju fudbal svoju perspektivu vide u srpskim klubovima i reprezentativnim selekcijama.

„Nadam se da je to pravi potez i da će u nekim budućim vremenima Fudsbalski Savez Srbije imati od toga velike koristi i sva naša deca iz svih zemalja Evrope vratiti nazad", naglašava Slobodan.

Džejmi Rašić još nije kao Džejmi Vardi ali potencijali su mu veliki. Možda ih baš iskaže u Dubočici na novom stadionu a posle i reprezentacija nije daleko.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.