Osmogodišnjak proglašen za ikonu stila

Izvor: Politika, 09.Jan.2011, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmogodišnjak proglašen za ikonu stila

Romeo, srednji sin Dejvida i Viktorije Bekam, zauzeo 26. mesto na listi najbolje odevenih Britanaca po izboru magazina Dži-kju

Kakav otac, takav sin – sigurno važi i za fudbalsku zvezdu Dejvida Bekama i njegovog srednjeg sina Romea koji, izvesno je već sada, korača očevim stopama. Osmogodišnjak možda neće trčati za loptom u dresu Mančester junajteda ili Real Madrida, ali je već sada dostigao oca – >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u stilu odevanja. Magazin Dži-kju uvrstio je prvi put ovog plavokosog dečaka na listu najbolje odevenih muškaraca u Britaniji i proglasio ga za „selebritija budućnosti”. I ne samo da se njegovo ime našlo u ovom izboru, već je kao 26. lepše obučen od princa Vilijama, ali da bi dostigao oca, moraće još da se potrudi, jer za njim zaostaje deset mesta.

Dok je za većinu dečaka njegovih godina glavna dilema u odevanju, da li da se presvuku pošto su po odeći prolili sos za špagete, mali Romeo živi s tim da je ikona stila. Uskoro bi mogla da se pojavi i modna linija pod njegovim imenom budući da se nagađa da je prošle godine potpisao ugovor koji bi mu to omogućio. Jesenas je, takođe, objavljena njegova namera da lansira liniju naočara za sunce.

Poznavaoci modnih trendova izgleda da su jedinstveni u uverenju da Romeo za stil koji demonstrira ocu ne duguje ništa. Sklonost ka modi dečak je nasledio od majke Viktorije, nekada članice grupe „Spajs grls”, čije je ime već potpisano na nekoliko kolekcija odeće. Iako se i druga dvojica Bekamovih sinova, stariji Bruklin (11) i mlađi Kruz (4), pojavljuju u javnosti i česti su gosti na crvenim tepisima, čini se da Romeo najviše vodi računa o stilu. O tome svedoče i reči njegove majke: „Svaki dan bi voleo da oblači odela, košulje i kravate. On toliko brine o modi. Njegova braća jedva čekaju da odu na plažu, a njega to ne zanima. Više voli da sedi pored mene dok pripremam kolekcije i da komentariše”.

Promocija deteta tog uzrasta, čak i ako njegovi roditelji diktiraju modne trendove, poslednja je manifestacija preobražaja dece poznatih ličnosti u trendsetere i čak mini-brendove, komentariše list „Indipendent”.

Romeo se tako pridružio već poznatim „bebi trendseterima” poput Suri Kruz, ćerke holivudskih zvezda Kejti Holms i Toma Kruza, o čijem stilu postoje čak i veb-sajtovi.

Na 16. mestu liste najbolje odevenih Britanaca, Dejvid Bekam je ovog puta pošteđen poniženja da bude lošije obučen od svog sina. Prvi put su se u ovom izboru našli i prinčevi Vilijam i Hari, s tim da je mlađi na petom mestu, znatno bolje plasiran od verenika Kejt Midlton koji je zauzeo tek 27. mesto uz komentar da sledi svog oca princa Čarlsa kao veliki ambasador britanskog stila.

Najbolje odeveni Britanac u izboru magazina Dži-kju je mladi glumac Aron Džonson, koji je titulu preuzeo od kolege Roberta Patinsona, poznatog po ulogama u nastavcima filmova o Hariju Poteru. Premijer Dejvid Kameron pao je s prošlogodišnjeg osmog na 20. mesto. Na listi su se još našli vozač „formule” Dženson Baton (9), novopečeni očevi Elton Džon (21) i njegov partner Dejvid Furniš (6), glumac Džad Lo (29), muzičar Brajan Feri (36), kao i oskarovac Danijel Dej Luis na poslednjem 50. mestu.

A. Marinković

objavljeno: 09.01.2011
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.