Oslobođen osumnjičeni za napad u Dortmundu

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen osumnjičeni za napad u Dortmundu

Nemačko Federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je oslobodilo optužbi 26-godišnjeg Iračanina koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u bombaškom napadu na fudbalski klub u Dortmundu.

On je bio u pritvoru zbog sumnje da je bio uključen u bombaški napad na autobus fudbalskog kluba Borusija u kom su povređeni igrač i policajac.

"Istraga nije pronašla dokaze da je osumnjičeni bio umešan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u napad", navodi se u kratkom saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni se navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i vodio jedinicu od oko 10 boraca koja se bavila kidnapovanjima, iznudom i ubistvima, navodi se u saopštenju tužilaštva. Tužilaštvo je ranije saopštilo da je on ostao u kontaktu sa članovima ID nakon što je stigao u Nemačku početkom 2016.

Istražni organi sveli su istragu na dva osumnjičena za koje se verovalo da pripadaju velikoj grupi džihadista iz Rurske oblasti, nakon što su pronađene tri identične poruke u kojima se preuzima odgovornost za napad. Samo je Abdul Baset bio priveden.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.