Novo pojačanje Zvezde: Nema pritiska, napadao sam PSŽ

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 17:46

Novo pojačanje Zvezde: Nema pritiska, napadao sam PSŽ

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je Žana Filipa Krasou kao prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Napadač iz Obale Slonovače je sa aktuelnim prvacima Srbije potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Jako sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počne, jedva čekam da počnem da radim ono što najbolje znam, da igram fudbal. Srećan sam što sam u Beogradu i Crvenoj zvezdi za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam i ranije čuo", rekao je 25-godišnji fudbaler.

"Tek sinoć sam stigao u Beograd, tako da sam još uvek pod utiscima i nisam stigao da obiđem grad. Veoma sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem sa treninzima i da radim ono što znam, a to je da igram fudbal. Za Zvezdu znam, čuo sam i ranije, svestan sam veličine kluba, kao i navijača koji su fantastični. Jedva čekam da zaigram pred njima. Da dođem, osim navijača koji su sjajni, presudilo je i to što imam mogućnost da postanem šampion sa Zvezdom, to mi je izuzetno bitno, volim da pobeđujem. Naravno, faktor je i veličina kluba, a razgovarao sam i sa Markom Marinom mnogo, što je takođe uticalo", dodao je on.

Afrički napadač karijeru je počeo u mlađim kategorijama francuskog Lorjana, da bi zatim igrao za Šiltigajm, Epinal i Sent Etjen, dok je kao pozajmljeni igrač nastupao za Le Man i Ajačo.

"Nema pritiska, igrao sam velike utakmice u Francuskoj, napadao sam i PSŽ. Tako da, ovo je više motiv, a ne pritisak da se što bolje pokažem u Ligi šampiona i zaigram za Zvezdu. Što se broja tiče, 17 i 7 mi se prepliću i kroz karijeru i kroz život. U Sent Etjenu sam nosio 17, tako da sam zato izabrao i u Zvezdi taj broj", kazao je Krasoa.

Prvo zvanično pojačanje u prelaznom roku predstavio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

"Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, kao što znate tražili smo napadača, a pred vama je Žan-Filip Kraso, igrač koji je prošlu sezonu igrao u Sent Etjenu, gde je bio najbolji igrač, postigao je 17 golova i imao 12 asistencija, bio je i kapiten, takođe igra za reprezentaciju Obale Slonovače", rekao je on.

Mrkela je dodao da Kraso poseduje veliki kvalitet, koji će unaprediti igru crveno-belih.

"Ja mu želim da u Crvenoj zvezdi ostvari sve svoje snove, da bude isto tako efikasan kao što je bio prošle godine i da se svi zajedno radujemo novim uspesima Crvene zvezde sledeće sezone", istakao je Mrkela, koji je dodao da će u narednim danima biti predstavljena nova pojačanja (golman i napadač).

Zvezda je u ponedeljak krenula sa pripremama za novu sezonu, tokom koje će pored Super lige Srbije i Kupa Srbije nastupati i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žan-Filip Kraso prvo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2023

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas Žana Filipa-Krasoa kao prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.