Novi bilans: Najmanje 73 poginulih u sukobima navijača

Izvor: Studio B, 01.Feb.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: Najmanje 73 poginulih u sukobima navijača

Najmanje 73 ljudi poginulo je večeras, a više stotina je povređeno u Egiptu u sukobima posle fudbalske utakmice u luci Said, saopštili su zvaničnici egipatskog Ministarstva zdravlja.

Sukobi su izbili između navijača rivalskih timova, domaćeg Al Masrija i najboljeg egipatskog kluba Al Ahlija. Do nereda je došlo odmah posle utakmice, koja je završena pobedom domaćina 3:1.

Navijači dva tima bacali su kamenice, flaše i petarde jedni na druge, a među >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povređenima su i fudbaleri dva kluba. Na televizijskim snimcima vidi se i požar na stadionu. Egipatska televizija prenela je da među poginulima ima i policijaca.

Nasilje je izbilo odmah po završetku utakmice, kada su navijači domaćeg tima prvi utrčali na teren. Televizijski snimci pokazali su i kako navijači domaćina trče za igračima Al Ahlija. Igrači dva kluba su ubrzo pod policijskom pratnjom odvedeni u svlačionice.

Pošto je objavljena vest o sukobima u Saidu, luci na Mediteranskom moru, otkazana je utakmica u Kairu gde je trebalo da igraju Al Ismailija i Zamalek. Zbog toga su navijači Zamaleka u znak protesta zapalili deo stadiona u Kairu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.