Nije vam to Balkan: Rasformirana jedina huliganska grupa u Dortmundu

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije vam to Balkan: Rasformirana jedina huliganska grupa u Dortmundu

Potrajali samo dve godine

Videli su verovatno po internetu da postoje mesta gde huligani mogu da zavode red, fudbal koriste u kriminalne svrhe, postave se iznad kluba pod čijim se imenom kriju. Ima takvih mesta, ali to nije Nemačka. Pa danas stiže za naše uslove skoro pa neverovatna vest - jedina huliganska grupa u Dortmundu, Riot0231, danas je i zvanično rasformirana posle svega dve godine postojanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

U zvaničnom saopštenju, huligani, a spekulisalo se da pomenuta grupa broji najviše do 80 članova, navode da ne žele da medijima daju razlog da za sve bezbednosne probleme krive ultras navijače. U realnosti, klub i obični navijači su im okrenuli leđa, a policija ih dobrano nagazila. I drugi nadležni organi su obavili svoje pa je pokretu Riot0231 (broj je pozivni za Dortmund) svakako pretilo gašenje.

Ultradesničarska grupica navijača je inače važila za izuzetno nasilnu. Osnovana 2015. godine stekla je ime, između ostalog, i kada je lane poslala u bolnicu desetak navijača Lajpciga, uglavnom sredovečne ljubitelje fudbala među kojima su bile i žene, te kada ih je policija presrela dok su putovali na gostovanje kod Darmštata i zaplenila narkotike, rukavice za tuču, pirotehniku. Otvoreno su pretili smrću direktoru kluba Hansu Joahim Vackeu, koji nije želeo da ih uzme pod zaštitu.

Policija je reagovala racijama po stanovima vođa. Ministar

"Ovde nema mesta za nasilne narkomane koji žele da zastrašuju, prete i tuku ostale građane. Ova država neće dozvoliti nikakvim kavgadžijama da terorišu fudbal", rekao je ministar policije Severne Rajne Vestfalije Ralf Jeger.

Očigledno to nisu bile prazne reči. Preozbiljna je to zemlja.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.