Nezadovoljstvo u Hajduku iz Kule: Kome smetamo?

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2011, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljstvo u Hajduku iz Kule: Kome smetamo?

Poslednja dešavanja u Jelen Super ligi izazvala su usijanje u redovima Hajduka. Na meč sa Vojvodinom, u Novom Sadu, u kojem je glavnu ulogu imao sudija Milorad Mažić, nadovezao se i susret sa Metalcem u Kuli.
Duel sa Gornjomilanovčanima završen je bez pobednika (0:0), a u centru pažnje bio je Dragan Krstić, arbitar iz Beograda. Kuljani su, nezadovoljni suđenjem, uložili žalbu i taksativno nabrojali četiri sporna momenta u kojima smatraju da su grubo oštećeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << />
Upravni odbor Hajduka, posle dva meča, oglasio se saopštenjem, koje je potpisao Veselin Paskaš, predsednik Upravnog odbora:
Fudbalski radnici i sportska javnost dobro znaju da je Hajduk praktično bio pred gašenjem. Dolaskom novog rukovodstva, klub se podigao „iz pepela“, ali smo svedoci da neko želi da spreči naše nastojanje da od Hajduka stvorimo novi brend. S razlogom se pitamo: kome smeta Hajduk?
Kada smo preuzeli klub, nesporni cilj bio je da stvorimo uslove da klub preuzme inostrani sponzor. Posle nemilih događaja obratio nam se sponzor sa kojim smo bili pred potpisivanjem ugovora i izrazio zabrinutost zbog svega što nam se dešava i doveo u pitanje našu saradnju. Nečijom voljom, sada strepimo hoće li taj posao biti realizovan, jer je uslov da potpišemo ugovor o sponzorstvu bio Hajduk u Super ligi, što mi, uz ovakvo suđenje, ne možemo da garantujemo.
Nije to jedina šteta koja nas navodi na pitanje kome smeta Hajduk. Zainteresovani sponzor, a reč je o moćnoj inostranoj kompaniji, bio je voljan da uloži više desetina miliona evra u izgradnju banjsko-turističkog kompleksa i drugih privrednih objekata u Kuli. Zbog onoga što se dešava Hajduku može da trpi cela opština i da bude doveden u pitanje privredni razvoj Kule.
Naša ideja je bila da Hajduk postane fudbalski lider regiona i zbog toga smo krenuli u akciju uspostavljanja saradnje sa centrima od Sombora, Odžaka, Bačke Palanke, Vrbasa, Bačke Topole do Subotice, uz svesrdnu pomoć klubovima iz kulske opštine. I to naše nastojanje će zbog toga što Hajduk nekom smeta biti dovedeno u pitanje.
Najlakše bi bilo od svega dići ruke. Možda to oni koji nam priređuju sve ovo i žele, ali mi to nećemo uraditi, jer i sportsku javnost podsećamo da će naredne godine biti proslavljena stogodišnjica fudbala u Kuli, a da Hajduk ove godine proslavlja dve decenije neprekidnog igranja u Super ligi. Mi ćemo sve učiniti da superligaš Hajduk bude centar tog slavlja“ – kaže se u saopštenju Hajduka.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Nezadovoljstvo u Hajduku iz Kule: Kome smetamo?

Izvor: Utakmica.rs, 01.Nov.2011

Poslednja dešavanja u Jelen Super ligi izazvala su usijanje u redovima Hajduka. Na meč sa Vojvodinom, u Novom Sadu, u kojem je glavnu ulogu imao sudija Milorad Mažić, nadovezao se i susret sa Metalcem u Kuli. Duel sa Gornjomilanovčanima završen je bez pobednika...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.