Navijači pristižu, čeka se spektakl na Marakani

Izvor: Studio B, 06.Sep.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači pristižu, čeka se spektakl na Marakani

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske igraju večeras meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Utakmica Grupe A kvalifikacija igra se na stadionu Crvene zvezde od 20.45. Hrvatske igrače će sve do subote, za kada je najavljen povratak, čuvati oko 500 žandarma, a utakmicu na Marakani obezbeđivaće 4 hiljade policajaca i 700 redara.

Olakšavajuća okolnost je da shodno dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dva fudbalska saveza neće biti organizovanog dolaska hrvatskih navijača.

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije iz svih delova zemlje, ali i iz regiona i inostranstva polako pristižu u Beograd, spremni da večeras na stadionu Crvene zvezde pruže maksimalnu podršku izabranicima selektora Siniše Mihajlovića na utakmici sa Hrvatskom.

U beogradskim kafićima i restoranima već se polako "zagreva" atmosfera, a navijačci, uglavnom u crvenim dresovima i sa državnim obeležjima, ne kriju optimizam, uprkos tome što je rival mladom srpskom timu osma selekcija na rang listi FIFA.

Slična atmosfera je i oko stadiona Crvene zvezde, gde se prava gužva očekuje u popodnevnim časovima, nekoliko sati pre početka utakmice, koja je sve, samo ne običan duel dva fudbalska tima.

Kao što su i najavili iz MUP-a obezbeđenje na ulicama glavnog grada je maksimalno pojačano, za ovu priliku angažovano je oko 4.000 policajaca, koji posebnu pažnju obraćaju na hotel Hajat, gde je smeštena ekspredicija hrvatskog tima.

Hrvatska trenutno zauzima drugo mesto u A grupi kvalifikacija sa 16 bodova, tri boda manje od prvoplasirane Belgije, dok je Srbija na trećem mestu sa samo sedam bodova.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.