Najbolji metodi za uklanjanje dlačica

Izvor: Kurir, 16.Feb.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji metodi za uklanjanje dlačica

Depilacija kod muškaraca je sve popularnija, pa vam pomažemo da odaberete tehniku, koja vam najviše odgovara. Neki muškarci rade to iz estetskih razloga, drugi zbog potrebe sporta koji treniraju (bodibilding, plivanje, biciklizam, fudbal...), a treći (u manjini) se depiliraju da bi zadovoljili svoje lepše polovine

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.

Sve više je muškaraca koji se depiliraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << delimično ili u celosti, a mi vam predstavljamo nekoliko različitih tehnika uklanjanja dlačica.

MEHANIČKI EPILATORI

Mehanički epilatori su električne mašinice sa gumenim valjkom, koje hvataju dlake i uklanjaju ih. Veoma su jednostavni za korišćenje, ne prave nered i iziskuju malo vremena za korišćenje. Međutim, korišćenje mehaničkih epilatora može da bude prilično bolno, a dlake će nakon nedelju dana normalno početi da rastu. Da biste mogli da koristite mehaničke epilatore, vaše dlake treba da budu dugačke najmanje 2,5 cm.

Ove mašinice nisu veoma efikasne, pa ćete često propustiti koju dlaku, tako da vam ih preporučujemo samo ako se zaglavite na pustom ostrvu (kao da ćete tada baš misliti na epilaciju).

KREME ZA DEPILACIJU

Hemijsko brijanje je jedna od tehnika koja, pomoću krema za depilaciju (losiona) rastvara strukturu proteina vaših dlaka, koje se potom uklanjaju brzo (pomoću brijača). Ove kreme su relativno jednostavne za korišćenje, a pri tom su jeftine i trajaće vam mesecima. Ako pratite uputstva, neće vas boleti (ne mnogo), a rezultat će biti vaša glatka koža.

Međutim, kreme za depilaciju mogu da izazovu pojavu akni, iritaciju kože ili hemijske opekotine. Ne treba ih koristiti na osetljivim delovima tela. Mogu da naprave popriličan nered, a dlake će izrasti samo nakon nedelju dana.

Ove kreme su odlične za muškarce, koji imaju malo dlaka (obavezno tankih) po telu. Koristite ih samo na pristupačnim mestima, poput grudi i stomaka.

PINCETA

Uklanjanje dlaka pincetom podrazumeva izvlačenje dlaka od korena, jednu po jednu. Pincete su jeftine, a čupanje pincetom je veoma precizno. Rezultati uklanjanja dlaka pincetom su vidljivi od 2 do 8 nedelja.

Kada se koristi u velikim oblastima, kao što su grudi, čupanje pincetom postaje izuzetno dugotrajan proces, koji takođe može da bude prilično bolan. Ova tehnika uklanjanja dlačica je super za regije, na kojima nemate mnogo dlačica ili u delovima, u kojim želite da se rešite viška dlačica (bradavice, obrve), ali nije najbolji izbor za uklanjanje dlaka na celom telu.

DEPILACIJA

Ova metoda podrazumeva brzo povlačenje delova dlaka iz korena, a rezultati dobro urađene depilacije mogu da budu vidljivi od 3 do 8 nedelja, u zavisnosti od tipa dlake.

Ako se uradi profesionalno i ispravno, ovaj metod depilacije je prilično efikasan i čist, posebno na prostranim oblastima kao što su grudi i leđa.

Depilacija može da bude prilično bolna i da iziritira vašu kožu, a može čak da dovede do upale dlake ili urastanja.

Idealna je za uklanjanje dlaka sa grudi, stomaka, leđa i nogu.

LASERSKO UKLANJANJE DLAKA

Laseri uništavaju folikul dlaka i usporavaju njihov rast. Kažu da je najbolje da se radi ljudima sa svetlom kožom i tamnom kosom. Ova tehnika je manje bolna od mnogih drugih tehnika, a rezultati su dugotrajni.

Međutim, laserka epilacija je izuzetno skupa, jer je uglavnom potrebno više tretmana, a može da izazove crvenilo ili promene u pigmentaciji na koži.

Ako imate vremena i novca, laserska epilacija je definitivno najbolja tehnika za vas, ali imajte na umu da se ovi tretmani ne rade u predelu pazuha i u genitalnoj regiji, već za leđa, grudi, ruke i noge.

ELEKTROLIZA

Elektroliza podrazumeva umetanje igle pod kožu kako bi se pustila struja kroz folikul dlake, koja će da ih ošteti. Uništavanjem folikula, vaše dlake će rasti sve sporije i sporije. Rezultati elektrolize su dugotrajni.

Ova metoda je prilično skupa, a eventualne nuspojave su rizik od ožiljaka i infekcija.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUčUJEMO VAM:

2 fenomenalna napitka za mršavljenje

Drop setovi za mišićnu masu iz snova

Otkrijte zašto bi trebalo da uvrstite masnoće u vašu ishranu

Ove poze će učiniti da vaš "ponos" izgleda veće

8 predloga šta da poklonite devojci za Dan zaljubljenih

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.