Moravički okrug sa četiri kluba u JSL! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moravički okrug sa četiri kluba u JSL! (foto)

Ukoliko fudbal u Srbiji pratite kroz prizmu "večitih rivala" ovaj kuriozitet vam neće biti posebno interesantan ali dominacija klubova iz Moravičkog okruga ne sme proći neopaženo.

Neretko smo u prošlosti najkvalitetniju fudbalsku ligu nazivali "Tramvaj ligom" zbog velikog broja učesnika koji dolaze sa teritorije Fudbalskog saveza Beograd.

Ne može se reći da se situacija značajnije promenila jer u ligi sa 16 klubova čak šest ekipa dolazi iz srpske prestonice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što je gotovo polovina učesnika elitnog ranga takmičenja.

Ako bismo Jelen Superligu podelili po regionima najviše predstavnika ima Beograd sa šest klubova, sledi zapadna Srbija sa pet predstavnika, tri ima istočna Srbija a dva Vojvodina.

Dodatnim geografskim raščlanjivanjem dolazimo do kurioziteta koji se događa prvi put u istoriji najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja.

Sve četiri opštine Moravičkog okruga u narednoj sezoni imaće po jednog predstavnika u Jelen Superligi što će reći da će se najkvalitetniji fudbal u zemlji igrati u Gornjem Milanovcu, Čačku, Lučanima i Ivanjici.

Bilo je i ranije sezona kada su po tri ekipe iz pomenutog okruga igrale u Jelen Superligi ali se nikada pre sva četiri kluba iz opština Gornji Milanovac, Čačak, Lučani i Ivanjica nisu našli u istom momentu u eliti.

Na taj način Moravički okrug je postavio nove standarde barem kada je unutrašnjost Srbije u pitanju jer na razdaljini manjoj od 100 kilometara ljubitelji fudbala moći da uživaju u najkvalitetnijem rangu takmičenja u zemlji.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.