Momak rođen bez šake debitovao u prvoj ligi Španije

Izvor: Blic, 09.Nov.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momak rođen bez šake debitovao u prvoj ligi Španije

Mladi napadač Saragose Aleks Sančez ušao je u istoriju Primere pošto je postao prvi igrač sa hendikepom koji je debitovao u najjačem fudbalskom takmičenju u Španiji.

Sančez je dobio prilku da zaigra za svoj klub u nedelju kada je Saragosa poražena u Valensiji rezultatom 3:1, a ništa ne bi bilo neobično da 20-godišnji napadač nije rođen bez desne šake.

Da sve bude zanimljivije, Sančez nije potekao u omladinskoj školi Saragose niti nekog drugog španskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kluba, već su ga pre dve godine skauti Saragose primetili na mečevima koje igra univerzitetska ekipa iz ovog grada.

Sančez studira treću godinu, a na insistiranje tamošnjeg trenrea odlučio je da nastavi da igra fudbal jer je zarad studija bio spreman da ga u potpunosti batali.

Da mu fudbalski talenat nije sporan pokazao je pomenuti debi u prvoj španskoj ligi, mada momak koji voli političke nauke smatra da fudbal nije sve na svetu.

"Ne mislim da je igranje fudbala bog zna šta. U životu postoje mnoge stvari koje su daleko važnije". zrelo je prokomentarisao Sančez koji je protiv Valensije usput zaradio i žuti karton zbog pokušaja da inscenira penal.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.