Mođi oslobođen optužbi, Juventus traži 443 miliona evra odštete

Izvor: Sportal.rs, 24.Mar.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mođi oslobođen optužbi, Juventus traži 443 miliona evra odštete

Bivši funkcioneri Juventusa Lučano Mođi i Antonio Điraudo neće ići u zatvor zbog nameštanja fudbalskih utakmica. Posle skoro devet godina, na ovaj način je zatvoren slučaj "Kalčopoli" koji je uzdrmao italijanski fudbal. Mođi koji je obavljao funkciju generalnog direktora "stare dame" pred Kasacionim sudom u Italiji oslobođen je optužbi za sportske prevare, dok mu je optužnica za zaveru protiv fudbala zastarela. Prvobitno je bio osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ali je Vrhovni sud odlučio da ga pomiluje.

- Igrali smo se devet godina, a na kraju, što je za žaljenje nije bilo ništa. Tokom ovih godina ispostavilo se da je prvenstvo bilo regularno i da je delegiranje sudija takođe bilo regularno - kazao je Mođi.

Podsetimo, Juventusu su titule iz 2005. i 2006. godine oduzete, a klub je izbačen u Seriju B, uz oduzimanje bodova. Naravno usledio je brz povratak u elitu. Mođi i Điraudo su bili optuženi da su uticali na izbor sudija, kao i da su uz pomoć sudija "sređivali" da ključni igrači protivničkih timova dobijaju kartone i tako budu pod suspenzijom za duele sa Juventusom.

Nakon svega, Juventus je odlučio da traži novčanu nadoknadu za finansijske gubitke tokom pomenutog perioda, kao i za narušen ugled. U timu iz Torina su procenili da bi šteta bila nadoknađena sa 443 miliona evra.

(Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno, File)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

KALČOPOLI NIJE NI POSTOJAO? Sud oslobodio Mođija krivice, Juventus sada traži svoje titule nazad!

Izvor: HotSport.rs, 24.Mar.2015

Čelnici Juventusa koji su bili optuženi i kažnjeni zbog navodnog učešća u poznati italijanski skandal oko nameštanja utakmica, Lućano Mođi i Antonio Điraudo, oslobođeni su svih optužbi odlukom italijanskog suda.. . Bivši rukovodioci najtrofejnijeg italijanskog kluba Juventusa bili su optuženi...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.