Ministar sporta Brazila: Karte za SP astronomski skupe

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar sporta Brazila: Karte za SP astronomski skupe

Brazilski ministar sporta Aldo Rebelo rekao je da su u toj zemlji ulaznice za fudbalske utakmice „astronomski” skupe.
(FOTO: AP)
Širom Brazila grade se i renoviraju stadioni, uglavnom zbog Svetskog fudbalskog prvenstva, koje će se sledeće godine održati u toj južnoameričkoj zemlji.
Posle sastanka sa čelnicima klubova Rebelo je rekao da je zabrinut zbog toga što siromašniji građani ne mogu da prisustvuju fudbalskim utakmicama, zbog skupih ulaznica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> – Brinemo zbog ekonomske situacije u kojij se nalazi fudbal i brazilski klubovi. Takođe, zabrinuti smo i zbog navijača, pogotovo onih sa nižim primanjima, ali i za budućnost naših stadiona – rekao je on.
Najjeftinije ulaznice za utakmicu Flamenga i Santosa, kojom je u junu otvoren novi stadion u Braziliji, koštale su oko 80 američkih dolara. Rebelo je rekao da su cene karata „astronomske”, pošto je minimalna mesečna plata u zemlji 340 američkih dolara.
Izgradnja stadiona u Braziliji koštla je 590 miliona dolara, a mnogi su kritikovali taj projekat, pošto se nijedan klub iz glavnog grada Brazila ne takmiči u elitnoj ligi.
Za prijateljsku utakmicu Brazila i Engleske, kada se početkom juna u Rio de Žaneiru otvorila renovirana Marakana, najjeftinije karte koštale su 45 dolara.
Rebelo je rekao da bi bila dobra ideja da se siromašnijim navijačima obezbede subvencije, kako bi mogli da kupe karte za utakmice i najavio mogućnost da se fudbalske utakmice tretiraju kao kulturni događaji, nakon čega bi imale pravo na pomoć države.
Za oko 3,5 milijardi dolara Brazil gradi i renovira 12 novih stadiona, na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.