Minimaksi liga po osmi put u Kragujevcu

Izvor: KGsport.info, 23.Okt.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimaksi liga po osmi put u Kragujevcu

U okviru aktivnosti programa „Dečji fudbal Kragujevac“ dečjeg sportskog kluba „Petar Pan“ iz Kragujevca, završio se jesenji deo manifestacije pod nazivom „Fudbal fest“, sproveden na terenima SC „Apolon 4“ u Petrovcu.
Liga je održana na otvorenim terenima za decu uzrasta 7-10 godina u standardizovanim uslovima – na terenima rezličitih veličina i sa različitim brojem igrača. Učešće su uzeli klubovi: Apolon 4, Radnički 1923 i Vašarište Kragujevac, Viola Despotovac i Junior Jagodina. Ukupno 20 ekipa podeljenih u 3 uzrasne kategorije.
Posle jesenjeg dela prvoplasirane po godištima su sledeće ekipe: 2003. Apolon 4, 2004. Viola, 2005. Viola. Liga se nastavlja naproleće.
Drugog vikenda novembra počinje druga manifestacija u okviru programa „Minimaksi liga“, koja je sastavni deo lige na nivou Srbije. Održavaće se na terenima sa veštačkom travom sportskih centara „Olimp“ i „Arena sport“. „Minimaksi liga“ se u Kragujevcu održava osmi put. Proteklih sedam sezona je bilo vrlo uspešno, učestvovalo je u proseku 50-ak ekipa (jedne sezone čak 66) iz Kragujevca, Šumadije i Pomoravlja (u dve sezone i ekipe iz Niša i Majdanpeka). Liga Kragujevac je svih ovih godina po broju učesnika odmah iza lige Beograd. I ove godine se očekuje učešće oko 50 ekipa. Liga ima edukativno takmičarski karakter, vode se isključivo fer plej tabele, a pobednici se dobijaju na kraju kup utakmicama. I ova manifestacija ima dva dela.
U pauzi „Minimaksi lige“ sprovešće se po prvi put manifestacija koja takođe ima edukativno-takmičarski karakter, pod nazivom „Futsal fest“. Održaće se liga za uzrast od 7-10 godina u futsalu po prilagođenim pravilima i na terenima različitih dimenzija sa čvrstom podlogom. Cilj je da se deca edukuju i upoznaju više sa futsalom.
Kompletan program je, kao i svih proteklih godina, podržan od strane Skupštine grada Kragujevca i KMF „Ekonomac“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.