Marko Nikolić objasnio zašto je fudbal luda igra

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2020, 12:40

Marko Nikolić objasnio zašto je fudbal ''luda igra''

Serija poraza prekinuta, veliki bod za tim srpskog stručnjaka.

Posle poraza od Bajerna (1:2), ali i još dva iznenađujuća neuspeha u ruskoj Premijer ligi, od Rotora i Sočija, ekipa moskovske Lokomotive sinoć se isprsila pred favorizovanim Atletikom i osvojila drugi bod u prva tri kola Lige šampiona (1:1).

Posle meča, trener Lokomotive Marko Nikolić imao je razloga za zadovoljstvo, svestan da su Madriđani bili mnogo bliži pobedi, ali da je njegov tim požrtvovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrom u defanzivi uspeo da sačuva remi.

''Teška utakmica. Znali smo da će to biti slučaj. Ekipa se borila na terenu, meč je bio emotivan. Fudbal je luda igra. U prethodnom meču protiv Bajerna igrali smo dobro, stvorili puno šansi, ali nismo postigli gol. Danas smo igrali ne tako dobro kao pre sedam dana, ali uzeli smo jedan bod. Čestitke ekipi i navijačima. Podrška je bila dobra. Nastavljamo da radimo i pripremamo se za sledeću utakmicu'', istakao je Nikolić.

Bilo je upadljivo da je napravio samo jednu izmenu do 90. minuta.

''Opcije uvek postoje, ali naša situacija nije tako jednostavna. Ima povređenih, težak raspored. Smatrao sam da je neophodno izvršiti upravo takve zamene'', naglasio je Nikolić.

-

-

Novinare su potom od Nikolića tražili da objasni prethodno izgovorenu rečenicu da je fudbal ''luda igra''.

''Nisam rekao da je luda utakmica bila danas, već da je fudbal generalno luda igra. Jer, možete da igrate dobro i da ne postignete gol. A možete igrati i lošije i dobiti. Ovo je moguće samo u fudbalu'', objasnio je Nikolić.

Ono što sada očekuje od svog tima je da ovako požrtvovano i disciplinovano igra i u prvenstvenim mečevima u Rusiji.

''Definitivno. Rusko prvenstvo mi je važno. Jasno je da imamo težak raspored, da takav raspored nikada nije postojao. Činjenica je. Ali ne treba da razgovaramo o ovome, već pripremimo tim za sledeći meč tako da igra podjednako motivisano i bude spreman za borbu kao u Ligi šampiona.







Ako možemo ovako da igramo protiv Bajerna, Atletica i Salcburga, zašto to ne možemo u prvenstvu? Imali smo seriju bez poraza, približili se vrhu tabele. Sve zato što smo igrali disciplinovano i sa željom. Ovo je recept za igranje domaćeg prvenstva'', zaključio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.