Marčelo Lipi u Guangdžou za masnih 20.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo Lipi u Guangdžou za masnih 20.000.000 evra

Kinezi su se baš otvorili! Marčelo Lipi, skuplji je od svih, čak i od velikog Gvardiole

Italijanski fudbalski stručnjak Marčelo Lipi dogovorio je povratak u kineski Guangdžou Evergrande i postaće najplaćeniji trener sveta sa platom od 20.000.000 evra godišnje. Kako prenosi Korijere delo sport, Lipi će potpisati trogodišnji ugovor i za 3.000.000 evra nadmašiti zaradu menadžera Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sitija Pepa Gvardiolu.

Lipi skoro dve godine nije bio angažovan kao trener. Kada je napustio klupu upravo u Guangdžouu preselio se na mesto sportskog direktora istog kluba, ali se na toj funkciji zadržao samo tri i po meseca.

Ovaj 68-godišnji Italijan beležio je najveće uspehe u istoriji Evergrandea, pošto je osvojio tri titule prvaka Kine i Azijsku Ligu šampiona. Lipi je prvi trener koji je spojio klupske titule prvaka Evrope i Azije, a uz njih ima i svetsku na reprezentativnom planu sa Italijom.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.