Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Svi igrači su bitni, nastaviću sa rotacijama

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da su mu svi igrači jednako bitni i najavio da će nastaviti praksu da ih rotira u svakoj utakmici.

"Možda okrenem novi list, ali ne gledam tako na stvari. Imam isto mišljenje o igračima i držim ih u istom rangu, da li to bio Dušan Tadić koji je najiskusniji ili neko ko je najmlađi. Ako mi jedan igrač treba danas, a drugi sutra, ne mogu da ih razdvajam da je neki manje, a neki više bitan. Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su mi mnogo bitni. Gledaću i u budućnosti da rotiram", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Bukureštu.

Krstajić do sada nije izveo isti sastav ni na jednoj utakmici od kada je preuzeo mesto selektora.

Srbija će u nedelju od 15.00 igrati protiv Rumunije u četvrtom kolu Lige nacija.

"Utakmica će biti mnogo važna, kao što je bila i ona sa Crnom Gorom. Očekujemo da će biti teško i da će biti dobra utakmica. Poštujemo Rumuniju, koja ima kvalitet. Sada je zajedno sa nama glavni kandidat za prvo mesto. Disciplinovana i brza ekipa", kazao je Krstajić.

Po rečima selektora, njegova ekipa je i dalje nova i normalno je da se dešavaju greške.

"Dešavale su se i dobre i loše stvari do sada, tako će se i nastaviti. Ovo je nova, mlada ekipa i treba vremena da se uigra. Činimo sve da u svakoj utakmici budemo maksimalno angažovani i disciplinovani i da imamo što manje problema. Loše stvari gledamo da ispravimo i svedemo na minimum", rekao je Krstajić.

Selektor je upitan oko izvođenja penala, s obzirom na to da je na prošloj utakmici jedanaesterac izveo Aleksandar Mitrović, umesto Dušana Tadića.

"Znate ko izvodi penal, ali imam takvog kapitena koji je fleksibilan i može da izađe u susret kolegi", naveo je Krstajić uz osmeh.

Selektor A tima je čestitao kolegi iz mlade reprezentacije Goranu Đoroviću plasman na Evropsko prvenstvo.

"Zaista veliki uspeh. Sasvim je normalno da igrači iz mlade reprezentacije budu pozivani u A tim. To bismo uradili i sad da nije bilo utakmica, a u budućnosti će sigurno neki biti pozvani", dodao je on.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da njegov tim može dodatno da motiviše to što utakmica sa Rumunijom može da odluči prvo mesto u grupi.

"Nema dodatnog pritiska, verujemo u svoje kvalitete i to može da nas dodatno motiviše da pružimo bolju partiju i pobedimo", rekao je Tadić.

On je kapiten ekipe zbog izostanka Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, a rekao je da to nije uticalo na njega i da zbog toga nije bio nervozan na prethodnoj utakmici sa Crnom Gorom.

"Nebitno je da li imam traku ili ne. To ne predstavlja ništa, sve je isto. Jedan sam od najiskusnijih i isto se ponašam. Iritirali su me neki njegovi postupci jer nas nije puštao da igramo, svirao je neke neverovatne faulove na obe strane. Prvo sam mu lepo prišao, a onda je bio arogantan, rekao mi je u fazonu 'ćuti i igraj', i normalno da me je to iznerviralo", rekao je Tadić.

Po njegovim rečima, cilj srpskog tima je da dominira na terenu u svakoj utakmici, ali da je bitno i dobro se prilagođavati protivnicima.

"Uvek je lakše da igraš kada imaš posed. Ali, treba da se prilagođavamo jer to nije uvek moguće. Moramo da odgovorimo na sve zahteve, da budemo agresivni, vršimo presing. Težimo ka tome da dominiramo na terenu", rekao je Tadić.

Reprezentacija Srbije vodi na tabeli Grupe četiri Lige C sa sedam bodova, dva više od drugoplasirane Rumunije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Krstajić: Svi igrači su bitni, nastaviću sa rotacijama

Izvor: Beta, 13.Okt.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da su mu svi igrači jednako bitni i najavio da će nastaviti praksu da ih rotira u svakoj utakmici."Možda okrenem novi list, ali ne gledam tako na stvari. Imam isto mišljenje o igračima i držim ih u istom rangu, da li to bio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.