Kovačević: SP na Tajlandu kruna karijere za sve

Izvor: Press, 25.Okt.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: SP na Tajlandu kruna karijere za sve

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu (mali fudbal) Aca Kovačević kazao je danas da će učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu (SP) na Tajlandu biti kruna karijere za sve u timu.

- Svi mi smo zaljubljenici u ovaj sport i živimo za njega, a ne od njega. To je suština. Ovo Svetsko prvenstvo nam je svima kruna karijere - kazao je Kovačević novinarima u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će se na SP takmičiti u Grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << E sa Egiptom, Kuvajtom i Češkom. Takmičenje će početi 1. novembra, a finale je 17 dana kasnije. Kovačević je ocenio da sastav grupe Srbiji daje nadu da veruje u plasman u drugi krug.

- Optimista sam i verujem da ako budemo igrali kao što umemo, možemo da napravimo iznenađenje na turniru - dodao je selektor.

On je istakao da reprezentacija Srbije od protivnika najbolje poznaje Češku, ali da je prvi meč, u kojem će 3. novembra rival biti Egipat, uvek najvažniji.

- Na Gran priju u Brazilu (2008. godine) ubedljivo smo pobedili Egipat. Prva utakmica je uvek najvažnija i nadam se da ćemo je odigrati kako smo planirali - kazao je Kovačević.

Kapiten ekipe Bojan Pavićević je ocenio da bi eliminacija u grupnoj fazi bio veliki neuspeh.

- Ako budemo prvi u grupi verovatno idemo na Argentinu, pa na Brazil. To je neki naš san, da igramo četvrtfinale protiv Brazila - istakao je Pavićević.

U drugi krug takmičenja plasiraće se po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

- Ne možemo da kalkulišemo sa mestom u grupi. Mislim da nam je Egipat glavna prepreka i strah me je samo te prve utakmice zbog promene vremenske zone - dodao je Pavićević.

Reprezentativci Srbije na Tajland će stići među poslednjim učesnicima turnira, 30. oktobra.

Selektor Kovačević i kapiten Pavićević ocenili su da će i na Sedmom futsal svetskom prvenstvu favoriti za titulu biti Brazil i Španija, koji su do sada jedini osvajači trofeja.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SP kao kruna karijere

Izvor: RTS, 25.Okt.2012

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević raduje se učešću na predstojećem Svetskom prvenstvu na Tajlandu, jer će to biti kruna karijere za sve u timu. .."Svi mi smo zaljubljenici u ovaj sport i živimo za njega, a ne od njega. To je suština. Ovo Svetsko prvenstvo nam je svima kruna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.