Kostić: Kostarika najvažnija; Veljković: Doneo sam dobru odluku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Kostarika najvažnija; Veljković: Doneo sam dobru odluku

Fudbalski reprezentativac Srbije Filip Kostić izjavio je da će utakmica protiv Kostarike na startu Mundijala biti najvažnija, ali i najteža u grupi.

"Kostarika je najbitnija i najteža. Pobedom probijamo led i dobijamo na samopouzdanju. Ostaje nam da se uigramo i nadam se prolasku grupe koja je po kvalitetu, izuzev Brazila, prilično izjednačena", rekao je Kostić novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je naveo da reprezentaciju Srbije očekuju dve dobre provere u Austriji protiv selekcija koje neguju sličan stil igre kao Kostarika.

"Poznajem obe reprezentacije. Čile je po meri, a i mi smo dosta uigraniji u odnosu na start kvalifikacija za Mundijal. Dobre provera su ispred nas, a mlađi igrači su dobri momci i fudbaleri, na njima je da se što bolje uigraju", rekao je Kostić.

Kako je naveo, navikao je na jaku konkurenciju, a selektoru prepušta da odabere najbolje.

"Nema još euforije, spremamo se za ono što nas očekuje. Atmosfera je odlična. Pratim neke reprezentaciju preko interneta, ove koje su sa nama u grupu i Nemačku", rekao je Kostić.

Fudbaler Hamburga je dodao i da još uvek nije siguran gde će nastaviti karijeru i naveo da su interes za njega pokazale ekipe iz Španije, Italije i Engleske.

Veljković: Doneo sam dobru odluku kada sam izabrao Srbiju

Fudbalski reprezentativac Srbije Miloš Veljković izjavio je da nije pogrešio kada je odabrao da igra za srpski državi tim ispred švajcarskog, gde je rođen.

"Napravio sam dobar izbor što sam odlučio da igram za Srbiju. Pokazalo se to u mladim kategorijama sa osvojenim Svetskim i Evropskim prvenstvom i siguran sam da sam doneo dobru odluku", rekao je Veljković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kao predstavnik generacije koja je pre tri leta osvojila Svetsko prvenstvo u omladinskoj kategoriji veruje da će nastaviti kontinuitet uspeha i u A reprezentaciji.

"Imamo sjajne igrače. Moram da budem strpljiv i radim na treninzima i klubu. Radimo jako i treniramo i mislim da možemo da nastavimo kontinuitet iz mlađih kategorija. Moje nije da pričam, selektor odlučuje ko će ići u Rusiju", rekao je Veljković.

On je rekao da poznaje samo Brisa Emboloa iz reprezentacije Švajcarske i da se nije osvrtao na provokacije iz njihovog tabora.

Naveo je značaj predstojećih prijateljskih utakmica u lidera našeg tima.

"Mislim da imamo dobre lidere, pre svega Ivanovića, Kolarova, Matića i Tošića. Čile i Bolivija su slične Kostarici zbog čega su bitne ove dve utakmice u Austriji. Koncentrisani smo na obe", rekao je Veljković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlovi od subote u Austriji: Protiv Čilea i Bolivije kao protiv Kostarike

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2018

Reprezentacija Srbije u subotu putuje u Austriju, gde će odraditi poslednje probe za Mundijal u Rusiji. Orlovi će do prve utakmice na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike, odmeriti snage sa Čileom i Bolivijom. Prvotimac Hamburgera Filip Kostić ne krije da će utakmica protiv Kostarike na startu Mundijala...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.