Korintijans gradi novi stadion zbog SP 2014. godine

Izvor: Politika, 09.Nov.2010, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korintijans gradi novi stadion zbog SP 2014. godine

SAO PAOLO – Brazilski fudbalski klub Korintijans izgradiće novi stadion u Sao Paulu, u skladu sa pravilima Svetske fudbalske federacije (Fifa), pošto želi da bude domaćin prve utakmice na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Guverner istoimene države Alberto Goldman rekao je da ga je klub obavestio o planovima i da će proslediti pismo lokalnom organizacionom komitetu Svetskog prvenstva koji bi trebalo da odbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << projekat.

"Kada projekat bude odobren, Korintijans će početi sa radovima, uz našu podršku", naveo je Goldman.

Korintijans je u saopštenju na sajtu saopštio da su lokalne vlasti pregledale projekat o izgradnji stadiona sa 65.000 sedišta i da će, kada ga Fifa odobri, "rešiti pitanje troškova i finansija".

U saopštenju se dodaje da će izgradnja stadiona početi u martu sledeće godine i da će biti završena do kraja 2013. godine.

Fudbalski savez Brazila izrazio je želju da se prva utakmica na Mundijalu 2014. godine odigra u Sao Paulu.

Beta-AP

objavljeno: 09/11/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korintijans gradi novi stadion zbog SP 2014. godine

Izvor: Blic, 09.Nov.2010

Brazilski prvoligaš Korintijans izgradiće novi stadion u Sao Paulu, u skladu sa pravilima FIFA, pošto želi da bude domaćin prve utakmice na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu...Guverner istoimene države Alberto Goldman rekao je da ga je klub obavestio o planovima i da će proslediti pismo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.