Izvor: Piplmetar.rs, 11.Avg.2023, 16:30

Ko gleda fudbal u Srbiji? Skoro pa niko!

Pre dve nedelje startovala je Super liga Srbije, a prošlog vikenda dočekali smo i start takmičenja u Prvoj ligi. Tako se „bubamara“ ponovo zakotrljala širom Srbije nakon duže pauze, ali to baš i nije zanimalo veliki broj ljudi, naprotiv.
Izašli su zvanični podaci poseta na stadionima u prvom kolu Super lige i Prve lige Srbije i oni su poražavajući.
Naime, sve utakmice prvog kola Super lige Srbije na tribinama je gledalo tek 22.313 ljudi, ako to podelimo sa osam mečeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dolazimo do brojke od 3.187 gledalaca po meču.
Od toga je čak 16.213 ljudi bilo na tribinama „Marakane“ i pratilo derbi između Crvene zvezde i Vojvodine, 3.800 gledalaca bilo je u Bačkoj Topoli na utakmici TSC – Partizan, dok je na preostalim mečevima bilo manje od 1000 gledalaca, a Novi Pazar i Radnički Kragujevac odigrali su utakmicu bez publike.
Što se tiče Prve lige Srbije, premijerno kolo drugog ranga srpskog fudbala na stadionima je ispratilo 5.770 gledalaca, u proseku samo 721 navijač po meču.
Najveću pažnju privukla je utakmica u Užicu u kojoj je Sloboda dočekala OFK Beograd, nju je pratilo 1500 ljudi, dok su Radnički sa Novog Beog

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.