Klizište uništava groblje u Stupnici

Izvor: Press, 10.Jul.2010, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište uništava groblje u Stupnici

U Stupnici je posle obilnih kiša proradilo klizište na delu seoskog groblja. Zemlja je pomerila grobove, a ugroženo je i fudbalsko igralište ispod padine na kojoj je groblje, pa je neophodna hitna sanacija terena, kaže predsednik mesne zajednice Radivoje Spremić
- Pukotina u tlu ima na više mesta, nekoliko spomenika se nakrivilo, opsezi su napukli i trenutno je ugroženo desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << grobnih mesta. Oštećena je i kamena ograda, kao i deo klupa za rezervne igrače na fudbalskom igralištu koje se nalazi niže od groblja. Savet mesne zajednice ovaj deo groblja stavio je van upotrebe i tu neće biti sahranjivanja dok se ne zaustavi klizište. Šteta je velika, a za sanaciju terena potrebno je oko 800.000 dinara, što ne možemo sami da obezbedimo, pa smo se obratili gradskoj upravi od koje očekujemo pomoć - kaže Spremić.
Prema njegovim rečima, saniranje klizišta je obiman i složen posao koji bi trebalo što pre započeti.
- Pored dela gde se pokrenulo tlo je kapela na kojoj se vide pukotine, a ako se teren ne sanira, može biti ugrožena i crkva u neposrednoj blizini. Klizište ugrožava i fudbalsko igralište, već je oštećen ozidani deo klupa za rezervne igrače, a kako prvenstvo počinje sredinom avgusta, i zbog toga moramo brzo naći rešenje. Na groblju ima još malo mesta, pa moramo i da ga proširimo. Planiramo da za tu namenu ustupimo igralište, a da na drugoj lokaciji kupimo odgovarajuću parcelu za novi teren - objašnjava on i dodaje da je dolazila komisija za procenu štete.
Meštani Stupnice strepe od novih padavina i kažu da se što pre mora zaustaviti klizište na groblju, svakako pre jesenjih kiša.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.