Klinsman obećao navijačima Južne Koreje trofej na Kupu Azije

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 16:31

Klinsman obećao navijačima Južne Koreje trofej na Kupu Azije

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman obećao je navijačima da će prekinuti "sušu trofeja" tog nacionalnog tima na Kupu Azije.

Turnir se u januaru održava u Kataru.

Južna Koreja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva 2002. kao zemlja domaćin, ali nije osvojila titulu azijskog šampiona još od 1960. godine.

Klinsman je imao promenljive rezultate otkako je u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenio Portugalca Paula Benta - nije upisao pobedu u prvih pet mečeva, pre nego što je nanizao tri uzastopna trijumfa.

Nemački trener je rekao da je "ispravno" što navijači očekuju da njegov tim podigne trofej i da će prihvatiti krivicu ako to ne učine.

"Moramo da težimo najvišem cilju, a ako ga ne postignemo, kriv je trener, nema problema", rekao je on.

Klinsman je istakao da će težiti ni manje ni više nego titulu kada turnir, odložen zbog pandemije, počne u januaru.

"Želimo da odemo tamo i osvojimo Kup Azije", rekao je bivši selektor Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Klinsman je bio na udaru kritika navijača i medija kada je preuzeo dužnost selektora pošto su ga optuživali da više vremena provodi u Kaliforniji nego u Južnoj Koreji.

On je svoj pristup branio time da se 70 odsto njegovih igrača nalazi u Evropi i dodao da neće menjati način na koji radi.

"Fudbalski savez je znao da ću ići tamo-vamo, znali da gledam na svoj rad iz međunarodne, a ne nacionalne perspektive. Ja nisam trener K-lige, ja sam trener reprezentacije", rekao je Klinsman.

Fudbaleri Južne Koreje u četvrtak počinju svoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine utakmicom protiv Singapura na domaćem terenu, dok će pet dana kasnije gostovati Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.