Klajvert: Bio si suviše veliki da bi smo te zaboravili

Izvor: Večernje novosti, 24.Mar.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klajvert: Bio si suviše veliki da bi smo te zaboravili

Fudbalski klubovi Ajaks i Barselona izjavili su saučešće povodom smrti nekadašnjeg igrača i trenera Johana Krojfa (69). "Umro je nabolji igrač Ajaksa svih vremena. Ovo je veliki gubitak za klub i želimo njegovoj porodici mnogo snage", navodi se u saopštenju Ajaksa.Krojf je umro u 69. godini od raka pluća."Uvek ćemo te voleti, Johane. Počivaj u miru", piše u poruci Barselone.Od njega se oprostio i Fudbalski savez Holandije (KNVB)."Teško je naći reči da se opiše ovakav gubitak. Najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << holandski fudbaler svih vremena i jedan od najboljih ikada u svetu. Njegovoj porodici želimo puno snage u ovim teškim vremenima", ističe KNVB.Bivši i sadašnji fudbaleri i ceo fudbalski, pa i sportski svet oprašta se danas od jednog od najboljih fudbalera svih vremena, legendarnog Johana Krojfa, koji je umro u 69. godini od raka pluća.- Bio si suviše veliki da bismo te zaboravili. Počivaj u miru, moje iskreno saučešće porodici - naveo je bivši holandski reprezentativac Patrik Klajvert.Britanski Bi-Bi-Si podsetio se Krojfovih reči.- Na neki način, ja sam verovatno besmrtan. Igrati fudbal je veoma jednostavno, ali najteža stvar je igrati jednostavan fudbal. Kvalitet bez rezultata je besmislen. Rezultat bez kvaliteta je dosadan - rekao je Krojf.Krojf je jedan od petorice fudbalera koji su osvojili tri Zlatne lopte. On je karijeru počeo u Ajaksu sa kojim je osvojio osam šampionskih titula i tri uzastopne titule prvaka Evrope, u sezonama 1970-1971, 1971-1972 i 1972-1973. Osvojio je još Intertoto kup, interkontinentalni kup i Superkup Evrope.- Tužan sam jer je umro Johan Krojf. Fudbal je izgubio čoveka koji je učinio više nego iko u istoriji da divnu igru učini divnom - rekao je bivši engleski reprezentativac Gari Lineker.Krojf je imao mnogo uspeha kao trener i uneo je revoluciju u fudbal konceptom "totalnog fudbala" kojim igrači stalno menjaju uloge u skladu sa tokom igre na terenu. Smatra se utemeljivačem današnje Barselone. Sa tim klubom osvojio je četiri šampionske titule, Kup kralja, Superkup Evrope, evropsku titulu i bio je finalista Lige šampiona i Kupa pobednika kupova.Krojf je sa optimizmom gledao na lečenje, a prošlog meseca je rekao da vodi u borbi sa bolešću.- Imam osećaj da na poluvremenu vodim sa 2:0. Utakmica još nije gotova. Znam da ću na kraju ja pobediti - rekao je Krojf.Predsednik Fudbalskog saveza Holandije Majkl van Prag rekao je da mu je Savez beskrajno zahvalan na svemu što je uradio za domaći fudbal.- Izgubili smo našeg najboljeg igrača svih vremena, našu četrnaesticu i našeg fudbalskog prijatelja. Slomljeni smo zbog Johanove smrti, on je holandski fudbal popeo na viši nivo. Johane, prijatelju, nedostaješ mi - rekao je Van Prag.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Johane, volećemo te zauvek

Izvor: MozzartSport.com, 24.Mar.2016

„Veliki rival Milana, idol i mentor Marka van Bastena.. Doviđenja, gospodine Johan Krojf, falićete svima“..Kompletna fudbalska planeta u žalosti je zbog smrti vanvremenske ikone, Johana Krojfa. Holandski maestro izgubio je najvažniju životnu bitku sa rakom pluća, a odlazak jednog od najvećih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.