Izvor: HotSport.rs, 18.Dec.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARADŽIĆ: Privatizacija ili nam se ne piše dobro

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić rekao je danas da je privatizacija lek za srpski fudbal i pozvao vladu i ministarstvo omladine i sporta da budu energičiniji po tom pitanju.

– Pitanje u klupskom fudbalu je tesko i poprima dimenzije drame, polovina klubova je blokirano, vlada opšte preživljavanje i dobar deo je blizu stečaja. Nikad nije bilo ovako teško, nema prostora ni u državnom budžetu i jedini lek je privatizacija. Bez titulara i novih >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << izvora finansiranja, ne piše nam se dobro. Ne treba biti mnogo pametan, dovoljno je samo da pređemo granicu i vidimo primer Mađarske, koja je ove godine izgradila pet stadiona i posle dugog perioda posrtanja krenula napred – izjavio je Karadžić na godišnjoj svečnosti FŠ u hotelu Metropol.
Uz privatizaciju, Karadžić je među četiri prioriteta za 2015. godinu naveo i borbu A tima za plasman na EP 2016.
– Zabrinut sam jer nemamo više prostora za opravdanje, posebno što sada na finalni tutnir ide 24 od 53 tima. Imamo sjajne igrače, ali nemamo tim, a kad nema tima, nema ni igre ni rezultata. Verujem da će novi selektor Ćurčić, koji je sa mladom selekcijom uspeo da pobedi Špance, moći da nas odvede bar u baraž. Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako – poručio je Karadžić.
Karadžić je naveo da je od UEFA i FFA stigla finansijska pomoć za obnavljanja uništenog u ovogodišnjim poplavama.
– Od FIFA smo dobili 600.000 evra, od UEFA 500.000 i ta pomoć će u januarau biti prosleđena onima koji su nastaradili u poplavama. Takođe u sledećoj godini upotrebićemo dobijenih 1,4 miliona evra za izgradnju 20 terena sa veštačkom travom – zaključio je Karadžić.
hotsport.rs/tanjug

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.