Jork se prijavio, hoće da trenira svoj bivši klub!

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jork se prijavio, hoće da trenira svoj bivši klub!

Legendarni napadač iz Trinidada i Tobaga veruje da bi bio pravi čovek za klub u kojem je svojevremeno nastupao.

Bivši napadač Aston Vile Dvajt Jork prijavio se za posao trenera u tom drugoligaškom fudbalskom klubu, preneli su danas britanski mediji.

Jork je izmedju 1989. i 1998. godine igrao za Aston Vilu, a za to vreme odigrao je 284 utakmice i postigao je 97 golova.

Uprava Aston Vile u sredu je otpustila trenera Stiva Brusa zbog loših rezultata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pošto ekipa posle 11 kola zauzima 12. mesto na tabeli sa 15 bodova.

Jork tvrdi da ima podršku jednog od svojih bivših trenera Aleksa Fergusona i veruje da može da vrati birmingemski klub u Premijer ligu. On nema mnogo trenerskog iskustva, pošto je na kratko, između 2009. i 2010. godine bio pomoćnik selektora reprezentacije Trinidada i Tobaga.

"Znam da mogu da odem tamo, da igramo dobar fudbal i da se ekipa vrati u Premjer ligu. Kada vidim da se Vila muči, ja želim da pomognem. Ljudi me povezuju sa Mančester junajtedom, ali je za mene sve počelo u Vili. Imam velike ambicije, mnogo vere i posvećenosti. Povezan sam sa navijačima i to će mi sigurno doneti veliku prednost", rekao je Jork za "Dejli Miror".

On je dodao da ima preporuku i podršku Aleksa Fergusona.

"Rekao je da ga pozovem telefonom ako mi je potreban. On to ne bi rekao da ne veruje da mogu da obavim posao. Sedim u Dubaiju i kada biste mogli da vidite pogled iz mog stana rekli biste da je to ludo, ali više od svega voleo bih da budem trener. Ne bih nigde išao ako ne mislim da mogu da obavim posao. Vili je potrebno nešto novo. Poslao sam biografiju, ali nisam siguran da li će je pogledati. Prijavio sam se za taj posao i pre nego što su doveli Brusa, ali nisam dobio nikakav odgovor. Igrao sam tamo 10 godina i mislim da znam kako da radim taj posao", naveo je 46-godišnji Jork.

Uprava Aston Vile želi da angažuje novog trenera do 20. oktobra, a jedan od kandidata je bivši fudbaler Arsenala Tijeri Anri.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.