Iz minuta u minut: Benfika - Zenit 2:0, Arsenal - Milan 3:0

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz minuta u minut: Benfika - Zenit 2:0, Arsenal - Milan 3:0

U utorak su postali poznati prvi četvrtfinalisti evropske fudbalske Lige šampiona. Arsenal je pobedio ekipu Milana sa 3:0, ali to mu nije bilo dovoljno da nadoknadi poraz od 4:0 iz Italije, a Benfika je sa 2:0 eliminisala Zenit koji je u prvom duelu slavio sa 3:2. Pogledajte kako je izgledao tradicionalni Blicsport.rs prenos iz minuta u minut.

22:36 - Trenutni rezultati

Arsenal - Milan 3:0, Košćelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 7', Rosicki 26', Van Persi 44p (prvi meč 0:4)

Benfika - Zenit 2:0, Pereira 45+1', Oliveira 90+3' (prvi meč 2:3)

22:38 - Rezervista Oliveira šalje Benfiku u četvrtfinale!

Benfika vodi sa 2:0! Nelson Oliveira, rezervni igrač Benfike, matirao je golmana Zenita u trećem minutu sudijske nadoknade vremena i u situaciji 2-na-2 odlično iskoristio asistenciju i sa šest, sedam metara lobuje istrčalog Malafejeva - za prolazak Portugalaca dalje!

22:35 - Kraj u Londonu, Milan ide dalje!

Kraj meča u Londonu, Arsenal je pobedio sa 3:0 ali Milan ide u četvrtfinale jer je u prvom meču osmine finala pobedio sa 4:0!

22:31 - Benfika u naletu, Zenit odoleva

Benfika sve opasnija u završnici, poput Milana. Imaju Portugalci prednost koja ih vodi dalje, ali nisu se povukli (lekcija za domaće fudbalere?). Štaviše, konstantno prete Malafejevu, a poslednji je to uradio Oliveira, čiji je udarac završio pokraj gola gostiju iz Rusije.

22:28 - Roso-neri sve konkretniji, kao da njima treba gol

Pao je tempo u Londonu, ali Arsenal nije onoliko opasan kao u prvom poluvremenu. Naprotiv, Milan potpuno kontroliše igru, a i konstantno preti. Novu priliku imao je Ibrahimović, ali je sa leve ivice kaznenog prostira šutirao preko gola.

22:26 - Još sedam minuta u Londonu, još deset u Lisabonu

Naslov sve kaže. U završnici smo obe utakmice, a prva bi mogla da se završi ona londonska, čije je drugo poluvreme počelo nešto ranije. Sa trenutnim rezultatima dalje prolaze Milan i Benfika. Ako Arsenal da gol - igraće produžetke, a ako Zenit da gol - idalje dalje.

22:22 - Neverovatan promašaj Noćerina!

Kakva šansa za Milan! Neverovatno šta je promašio Noćerino!

Centaršut sa desne strane je bio takav da je lopta prošla iza leđa odbrane Arsenala a ispred nepomičnog golmana "tobdžija", no to što je Noćerino ostao sam na ivici peterca nije mu bilo dovoljno da postigne gol! Umesto unutrašnjom stranom leve kopačke, jer mu je lopta dolazila sa desne strane, on je desnom nogom probao da matira golmana Arsenala, a Šćešnji je to iskoristio da spase "tobdžije" iako se pogodak činio neminovnim!

22:17 - Matić na terenu

Posle Danka Lazovića, na meču Benfika - Zenit šansu je dobio i Nemanja Matić, koji je odmenio glavnog organizatora igre domaćih, Gaitana, i to u 72. minutu.

22:15 - Velika šansa za Benfiku

Veliku priliku za Benfiku imao je Kardozo, koji se u 70. minutu našao sam prema Malafejevu, ali nije uspeo da posle 14 golova u 14 poslednjih mečeva - postigne i 15, jer je šutirao tik pokraj stative.

22:08 - Lazović previše povučen

Danko Lazović, koji je zaigrao u drugom poluvremenu meča Benfika - Zenit, za sada bez prilike za pogodak, baš kao i njegova ekipa. Previše defanzivno igra srpski internacionalac, a ni Benfika ne uspeva da ugrozi gol gostiju. Ipak, lisabonski tim može da bude zadovoljan i sa ovih 1:0, jer ga taj rezultat vodi dalje posle poraza od 3:2 u Rusiji.

22:04 - U Lisabonu mirno, ludnica u Londonu

Dok se na meču Benfika - Zenit ne dešava ama baš ništa spektakularno u drugom poluvremenu, na londonskom "Emirejtsu" sve pršti od šansi. Ščešnji je napravio kardinalnu grešku prilikom ispucavanja, i to dok je loptu šutirao sa ivice kaznenog prostora, ona je došla do Ibrahimovića koji je odmah probao da ga matira sa 30-ak metara, ali je neprecizno šutirao! Ostaje 3:0 za Arsenal, kome još gol treba da anulira prednost Milana od 4:0 iz prvog ovosezonskog meča ovih rivala.

22:01 - Abijati spasava Milan!

Kakve šanse za Arsenal u 59. minutu! Žervinjo je uputio udarac sa leve strane, lopta se odbila od Meksesa a golman Milana Abijati, koji je već bio u padu, nogama je uspeo da odbrani taj šut. Lopta se odbila ka Van Persiju koji je bio sam na pet metara, probao je da lobuje čuvara mreže roso-nerih a on je, dok je još bio na zemlji, rukom uspeo da spreči da lopta uđe u mrežu! Auh!

21:55 - Milan u ofanzivi

Kako je počelo drugo poluvreme, tako je Milan krenuo u potpunu ofanzivu. Postignu li roso-neri gol, Arsenal će morati da postigne još tri ne bi li prošao dalje!

21:49 - Lazović na terenu

Sa longetom na ruci, Danko Lazović ulazi u igru i nastupaće za Zenit u drugom poluvremenu. Povreda, ipak, nije ozbiljnija i bivši reprezentativac naše zemlje probaće da pogura ekipu iz Sankt Peterburga u četvrtfinale Lige šampiona.

21:48 - Počelo je drugo poluvreme u Londonu

Drugi deo meča u Londonu je upravo počeo. Malo se kasni sa početkom drugog poluvremena u Lisabonu.

Povezane vesti: Arsenal u nemogućoj misiji protiv Milana, Zenit brani gol prednosti u Lisabonu Pato se ponovo povredio, propušta revanš sa Arsenalom Novak podržao Milan sa tribina, Ibra mu poklonio dres /video/ Ibrahimović: Bili smo briljantni, ne pobeđuje se Arsenal 4:0 svaki dan Venger: Bili smo katastrofalni, kao i teren u Milanu
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.